igus-partner udvider samarbejde om genindvinding af plast

igus-partner udvider samarbejde om genindvinding af plast

Mura Technology har udviklet en teknologi, som kan omdanne plast tilbage til olie på kun 25 minutter. igus var for to år siden den første industrivirksomhed, der investerede i virksomheden, og nu kommer verdens næststørste kemiske selskab, Dow Chemical også med i samarbejdet

Med 'Hydrothermal Plastic Recycling Solution, HydroPRS, har Mura Technology udviklet en ny teknologi til kemisk plastgenindvinding. Den går ud på, at man med vand, varme og tryk kan omdanne plastaffald tilbage til olie på kun 25 minutter.

Målet er at opbygge en bæredygtig, cirkulær økonomi indenfor plastindustrien og at forebygge problemet med plastaffald i naturen.

Den nystartede virksomhed, Mura Technology har allerede et samarbejde med ingeniørfirmaet KBR og motion plasticsspecialisten igus. igus var den første investor fra den industrielle sektor i virksomheden i 2019 og har siden øget sin investering yderligere til 5 mio. euro i marts måned i år. Nu træder Dow Chemical, en global udvikler og producent af plast, også ind som en vigtig partner, og samarbejdet vil sætte yderligere skub på skaleringen af Muras avancerede genindvindingsproces.

80.000 tons plastaffald bliver til ny emballage
Verdens første facilitet til brug af HydroPRS i stor skala er aktuelt under opførelse i Teesside i Storbritannien.

Den første linje med en kapacitet på 20.000 tons årligt forventes af være i drift i 2022. Når alle fire linjer er klar, vil Mura være i stand til at genindvinde op til 80.000 tons plastaffald årligt og dermed levere den type råmateriale til Dow

Dow vil benytte teknologien til at udvikle ny plast til f.eks. fødevareemballage og andre produkter der skal indgå i den globale forsyningskæde. Dows engagement har også til hensigt at vise, at Muras løsning kan levere på branchens krav om både bæredygtighed og ydelse, og at produkter fremstillet af HydroPRS kan benyttes i stor skala til produktion af plast.

igus' CEO, Frank Blase byder også samarbejdet velkommen:

-Stærke relationer er en nødvendighed for at denne teknologi kan implementeres og hermed skabe en betydelig effekt for miljøet. Det glæder os på Muras vegne at Dow nu er med om bord, siger han.

-lipe

13/9 2021