Glad i returplastiklåget

Glad i returplastiklåget

Hele året har danskerne afleveret plastiklåg fra Arlas mælkekartoner. De mange indsamlede plastiklåg er nu talt op, og resultatet overgår alle forventninger: 1.200.000 plastisklåg er returneret. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år – og langt højere end målsætningen, der allerede blev nået i april

Arla ØKO og Bilkas samarbejde om at indsamle plastiklåg fra Arlas mælkekartoner til genanvendelse er igen i år en succes. Faktisk så succesfuld, at indsamlingen i 2017 slår alle tidligere rekorder. Danskerne har nemlig indsamlet intet mindre end 1.200.000 plastiklåg fra mælkekartoner.

Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år, hvor 483.000 låg blev indsamlet rundt omkring i landets 18 Bilka-hypermarkeder. Ambitionen for 2017 lød på 500.000 låg, men de var allerede indsamlet efter knap fire måneder. Derfor igangsatte Arla ØKO og Bilka endnu en indsamlingskampagne i maj, der løb indtil 30. november 2017. Nu er lågene talt op. Og resultatet tegner et billede af, at forbrugerne stadig har en interesse for miljøet og genanvendelse.

Resultatet imponerer initiativtagerne, der med kampagnen blandt andet ønsker at inspirere forbrugerne til at sortere affald:

- For tredje år i træk imponerer danskerne os. Vi havde ikke drømt om, at vi i år skulle modtage over én million plastiklåg. Vi er rigtig glade for, at danskerne har fået øjnene op for Bilka som et sted, hvor man både kan købe ind, men også komme af med noget af sit affald igen, siger marketingchef i Bilka, Alice Monberg.

Forbrugerne spiller en afgørende rolle
Arla arbejder løbende på at mindske virksomhedens miljøbelastning. Med forbrugernes store hjælp kan Jakob Knudsen, landedirektør for Arla Danmark, se tilbage på et år, der gavner både miljø og forretning:

- Vi har fokus på at reducere spild og genbruge plastikken fra vores emballage. Vores plastiklåg er lavet af bioplast, og kan genbruges til fx fremstilling af vores grønne mælkekasser. Men det kræver, at forbrugerne returnerer plastiklågene, så plastikken ikke ender på forbrændingen. Det har danskere over hele landet bevist, at de i den grad er villige til. Og det vi sætter stor pris på i Arla.

At danskerne har returneret over en million plastiklåg har særligt to positive effekter: Ressourcer til at fremstille ny plastik reduceres, og plastikspild i naturen mindskes.

- Det er helt afgørende for vores fælles fremtid, at virksomheder øger mængden af plast, som genanvendes, og at vi ikke bruger naturen som skraldespand. Det er godt at se, at så mange danskere har fået øjnene op for, hvordan de kan gøre noget godt for miljøet. Derudover er det positivt, at virksomheder også tager sin del af ansvaret og søsætter initiativer, der leder danskerne i den rigtige retning, siger Lone Gudiksen Møller fra Danmarks Naturfredningsforening.

Bilka i Kolding, Tilst, Skalborg, Viborg og Odense er de hypermarkeder, der har modtaget flest plastiklåg i 2017. 

-hawin

5/1 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Olitec

  Olitec

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Nova-Pack

  Nova-Pack

  Komplette emballageløsninger
 • Antalis

  Antalis

  Industriemballage, maskiner og løsninger til produktion, transport og opbevaring
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion