Færch Plast opnår patent på ultra lav stabling

Færch Plast opnår patent på ultra lav stabling

Nyt plastdesign til fødevarer sparer både lagerplads og miljøbelastning. De nye bakker fylder kun en tredjedel af de tidligere

Den europæiske producent af innovative plastikemballager til fødevareindustrien, Færch Plast A/S har fået patent på banebrydende bakkedesign, der sikrer en ultra-lav stabling.
Den lave stablehøjde gør både håndtering, lagerplads og
intern transport betydelig mere effektiv for fødevareproducenten og reducerer også bakkernes miljøbelastning.

Jesper Emil Jensen, Sales Director North, ROW & Marketing hos Færch Plast i Holstebro siger:

- Vi er utrolig stolte af, at vi igen kan tilbyde branchen et innovativt produkt, som vi nu også har fået patenteret. Løsningen betyder, at bakkerne kan stables tættere, end det tidligere har været muligt. En positiv konsekvens er, at der, helt lavpraktisk, er plads til tre gange så mange bakker i den samme stak, papkasse, og container.

Bæredygtighed i værdikæden
Da den enkelte pakning fylder markant mindre, giver designet også en række miljømæssige fordele. Kunderne kan spare både lagerplads, mængden af  transportemballage og antallet af kilometer Det betyder en direkte reducering af bakkernes samlede miljøbelastning med op til 67% på hele logistikken.

- Vi arbejder hele tiden for at minimere den miljømæssige påvirkning af vores produkter, hvor det er muligt. Med det nye emballagedesign er vi nået endnu et vigtigt skridt i retning af at sikre bæredygtighed i værdikæden, fortæller Jesper Emil Jensen.

Markant reducering af stabelhøjden
Helt konkret har Færch Plast ændret på bakkedesignet, så det omfatter en sekundær forsænkning, der er placeret på bakkens yderside.
Med ændringen har Færch Plast opnået en reducering af stablehøjden fra den nuværende markedsstandard på ca. 5 mm til 1 mm. Selvom Færch Plast har opnået en markant lavere stablehøjde, har det ikke været på bekostning af bakkernes kvalitet eller ensartethed.  

 - Vi ved, at det er afgørende for vores kunder, at kvaliteten er i top. Har man en fuldautomatisk produktion, er det vigtigt at undgå produktionsstop. Når bakkerne sidder tæt, skal kvaliteten være præcis. Det patenterede bakkedesign sikrer, at bakkerne er konstrueret helt ensartet, så maskinerne kan skille dem ad uden fejl. Det giver en effektiv og rentabel fremstillingsproces, siger Jesper Emil Jensen.

Om Færch Plast
Færch Plast blev grundlagt i 1969 og er i dag én af de førende europæiske producenter af emballageløsninger i plast til fødevareindustrien.

Virksomheden med hovedsæde i Holstebro har specialiseret sig i innovative og optimerede emballageløsninger til færdigretter, fersk kød og food to go, og  har mere end 1100 ansatte, fordelt på seks fabrikker i Danmark, Storbritannien, Spanien og Tjekkiet. Desuden er der salgskontorer, der dækker hele Europa.

-lipe

3/4 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Antalis

  Antalis

  Industriemballage, maskiner og løsninger til produktion, transport og opbevaring
 • Eni-Trade International

  Eni-Trade International

  Folieleverandør gennem 50 år