Fem kandidater nomineret til Plastprisen 2021

Fem kandidater nomineret til Plastprisen 2021

CirkulærPlay, Idé-Pro Skive A/S, Plast Team A/S, Stig Nielsen (Genplast) og Aage Vestergaard Larsen A/S dyster om årets pris, der bliver uddelt på Plastindustriens arrangement Plastdagen den 20. maj

Brancheforeningen har i år modtaget en lang række kvalificerede bud på potentielle prismodtagere, hvorefter en ekstern jury bestående af Pernille Weiss (K), Medlem af Europa-Parlamentet, Simon Freiesleben, Redaktør for WasteTech og Hans Nørgaard Hansen, Head of Department Mechanical Engineering på DTU har skåret feltet ned til fem nominerede.

Adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup, udtaler:

- Jeg er enormt imponeret af det skarpe felt af nominerede, der er kandidater til at vinde Plastprisen 2021. Vi har i branchen utroligt meget fokus på eksempelvis øget genanvendelse og innovation, hvilket også kendetegner dette års nominerede.

Thomas Drustrup fortsætter:

- En af vores vigtigste opgaver som brancheforening er at fremme den grønne omstilling og at skabe et mere nuanceret syn på plast. Det gør vi blandt andet ved at fortælle om konkrete succeshistorier fra virkeligheden i forbindelse med uddelingen af Plastprisen.

Det er nu op til Plastindustriens medlemmer at afgøre, hvem af de nominerede, der skal løbe med æren, en statuette og en check på 50.000 kroner, når vinderen af Plastprisen 2021 afsløres den 20. maj på Plastdagen 2021.

De fem nominerede:


CirkulærPlay er nomineret til Plastprisen, da det er et unikt genanvendelsesprojekt med mange involverede aktører, som i praksis viser, hvordan eksempelvis plastaffald fra hospitaler kan få nyt liv i form af komponenter til legepladser.


Idé-Pro A/S er nomineret til Plastprisen for virksomhedens beslutsomme udvikling og produktion af CE-mærkede ansigtsvisirer, da der opstod akut mangel på værnemidler – særligt i sundhedsvæsenet - i foråret 2020, hvor coronavirussen ramte Danmark.


Plast Team A/S er nomineret for virksomhedens arbejde for at forebygge madspild gennem udviklingen af en app til forbrugerne i samarbejde med Selina Juul (stifter af organisationen Stop Spild Af Mad). Derudover er Plast Team A/S meget optaget af at designe plastprodukter med henblik på genbrug og genanvendelse.

 


Stig Nielsen (ejer af Genplast), Farsø:
Stig Nielsen er nomineret til Plastprisen for sit mangeårige arbejde med at fremme genanvendelse af plast i Danmark gennem opbygningen af virksomheden Genplast A/S i Farsø. Han og virksomheden er involveret i en lang række udviklingsprojekter, hvor der bl.a. er fokus på genanvendelse af blød husholdningsplast.

 


Aage Vestergaard Larsen A/S er nomineret til Plastprisen for de seneste års arbejde med at knække koden på øget genanvendelse af husholdningsplast i Danmark, hvilket de er lykkedes med. Virksomheden foretager løbende investeringer i nye produktionslinjer/metoder, og Aage Vestergaard Larsen A/S er kendt for at være god til hele tiden at drive den grønne omstilling frem.

Plastprisen 2021:
Plastprisen kan enten gives til en person, en institution, et produkt eller en virksomhed.
Plastindustriens medlemmer stemmer på deres respektive favorit blandt de fem nominerede – afstemningsskema udsendes primo maj.

Vinderen bliver afsløret den 20. maj til Plastdagen 2021: https://plast.dk/arrangementer/plastdagen-2021/

Læs mere om Plastprisen her

Plastindustrien har siden 1987 uddelt Plastprisen som en hyldest af de ekstraordinære præstationer i den danske plastbranche

-lipe

 

29/4 2021