Continental vil køre på genbrugte plastikflasker

Continental vil køre på genbrugte plastikflasker

Dækproducenten har sammen med tekstilproducenten og fiberproducenten OTIZ, udviklet en særlig teknologi, der gør det muligt at genbruge PET-flasker til dækproduktion - allerede fra næste år. Dækket præsenteret nu på IAA MOBILITY biludstilling i München

Det nye, genanvendelige polyestertråd bliver udskilt fra PET-flaskerne ved en mekanisk proces uden nogen mellemliggende, kemiske trin. Teknologien betyder, at polyestermaterialet opfylder de høje krav, der stilles til et dæk og derfor helt kan erstatte konventionel polyester.

Teknologien vil blive brugt i 2022 som en del af Continental's bæredygtighedsstrategi mod en cirkulær økonomi.

- Allerede næste år vil vi kunne bruge materialer fra genbrugte plastflasker i dækproduktionen. I den innovativt, udviklede genvindingsproces spindes fibrene fra genanvendt PET, uden at materialet først skal nedbrydes, siger Dr. Andreas Topp, ansvarlig for materialer, procesudvikling og industrialisering i forretningsområdet Tires på Continental og fortsætter:

Andreas Topp, ansvarlig for materialer, procesudvikling og industrialisering i forretningsområdet Tires på Continental

Under dette års IAA MOBILITY biludstilling i München præsenterer vi et konceptdæk med polyestergarn fremstillet af frisk genbrugte PET-flasker. Ved hjælp af genbrugt polyestertrådtager vi endnu et vigtigt skridt i retning af cirkulær økonomi.

Som en del af genbrugsprocessen bliver flaskerne først sorteret, lågene fjernes, og til sidst rengøres flaskerne. Efter en mekanisk makulering bliver flaskerne så smeltet og granuleret. Dette bliver efterfulgt af en såkaldt faststofpolymerisation og en modificeret spindeproces.

Derren Huang, Head of Research and Development hos den taiwanesiske virksomhed, OTIZ.

- Vores modificerede fremstillingsproces gør det muligt at producere polyestertråd til dækkonstruktion fra PET-flasker uden nogen polymerisationsproces fra monomerer (byggestenene til polymerer), forklarer Dr. Derren Huang, Head of Research and Development hos den taiwanesiske virksomhed, OTIZ.

Cirkulær økonomi en del af Continentals bæredygtighedsstrategi
Traditionelt PET har længe været brugt som materiale i bildækkonstruktion, da det bevarer sin form, selv under høje belastninger og temperaturer og dermed kan sikre sikkerhed ved forskellige kørehastigheder.

I dag består et standard personbilsdæk af cirka 400 gram polyestertråd, hvilket svarer til 60 genbrugte PET-flasker til et komplet sæt dæk.

Genbrug bliver en stadig vigtig del af udviklingen og produktionen af premiumdæk. I 2050 satser Continental på at bruge 100 procent bæredygt producerede materialer til sine dæk. Stigningen vil ske gradvist, og ved hjælpe af genavendt PET vil Continental tage endnu et skridt på vejen mod en cirkulær økonomi.

-lipe

8/9 2021