Brugt stilladsplast kan få mange flere, nye livFoto: Gate 21

Brugt stilladsplast kan få mange flere, nye liv

Dansk Stillads Service forærer brugte plastmaterialer gratis til virksomheder, der lige som Kobensac kan genbruge plasten til f.eks. tasker og poser. Og der er genbrugsplast nok til mange flere initiativer, lyder opfordringen fra stilladsvirksomheden i Hvidovre

Til nyhedsbrevet fra det sjællandske, grønne partnerskab, Gate 21 fortæller miljø- og kvalitetschef hos Dansk Stillads Service, Sara Lorentzen, at virksomheden oplever stigende interesse for at aftage afdækningsplast, som ofte kun har været brugt een gang og intet fejler.

-De må tage lige så meget, de kan bære. Men de tror ikke på mig, når jeg siger, det er gratis, siger hun og tilføjer, at interessen alligevel forslår som 'en skrædder i helvede' i forhold til 10 tons plast, Dansk Stillads Service hvert år sender til forbrænding. At det ender som affald, skyldes, at målene ikke passer fra bygning til bygning og derfor ikke kan genbruges til stilladsafdækning.

 Kobensac producerer bl.a. bæreposer af genbrugt stilladsplast

Men i stedet kan det bruges til nye og andre produkter som f.eks. de tasker og poser, københavnervirksomheden Kobensac fremstiller af plasten, og i nyhedsbrevet fra Gate 21 opfordrer Sara Lorentzen flere til at finde på flere, nye anvendelsesmuligheder for det kraftige - og ganske gratis - plastmateriale.

-lipe

16/1 2023