Berry fortæller om fremtidens genbrugsplast på Paris-messe

Berry fortæller om fremtidens genbrugsplast på Paris-messe

De seneste fremskridt inden for genbrug af husholdningsplast til kontaktfølsomme applikationer som eksempelvis emballager til personlig pleje vil være i fokus på en præsentation fra Berry Global på ADF Talks-programmet, som er en del af Paris Packaging Week den 25. og 26. januar

Af Lisbeth Petersen

ADF er verdens eneste årlige begivenhed der handler om innovation, forretning og viden i den globale emballagesektor for spray og dispenserproduktion. Talks-programmet bliver arrangeret i samarbejde med FEA - The European Aerosol Federation.

Her vil Mark Roborts, som er direktør for cirkulær den værdikæde og Jonathan Pitt, som er global produktchef hos Berrys Consumer Packaging International Division, forklare om teknologien bag virksomhedens verdensførende CleanStream-proces, som ifølge Berry vil føre til Europas første, godkendte genbrugsprodukt til kontaktfølsomme applikationer. Dette kan bidreag til at videreudvikle cirkulariteten af plast til beholdere og dispenseringssystemer i emballagesektoren for personlig pleje. 

CleanStream® er verdens første lukkede kredsløbssystem til mekanisk omdannelse af husholdningsaffald polypropylen (PP) fra husholdningsprodukter tilbage til fødevaregodkendt emballage.

Teknologien har for nylig fået tildelt et Letter of No Objection (LNO) fra US Food & Drug Administration (FDA). Dette bekræfter, at den recirkulerede fhusholdningsplast kan bruges i niveauer på op til 100 % genanvendt indhold til alle typer kontaktfølsomme applikationer.

Et gennembrud for cirkularitet af plast
En af CleanStreams® store fordele er, at den kan fungere inden for eksisterende infrastrukturer i affaldshåndteringen, takket være automatiserede sorterings- og dekontamineringsprocesser, der integrerer online sensorteknologier og maskinlæringsalgoritmer.

-Bæredygtighed er fortsat drivkraften bag emballageudviklingen i sektoren for personlig pleje, siger Mark Roberts, og uddyber:

-Evnen til at inkorporere genbrugsmateriale i emballager til kontaktfølsomme applikationer er et væsentligt gennembrud, der understøtter bevægelsen mod en cirkulær og netto nul økonomi. Vi er glade for at kunne dele vores fremskridt med delegerede hos ADF.

ADF Talks-programmet byder på ekspertoplæg i en række interaktive præsentationer, paneldebatter og Q&A-sessioner, med fokus på de vigtigste tekniske, bæredygtigheds- og regulatoriske udfordringer for aerosoler og dispenseringsmarkedet.

Paris Packaging Week finder sted i Paris Expo Porte de Versailles den 25. og 26. januar

18/1 2023