Kulfiber til kamp mod korrosionSnit af kammerraklen. Her ser man, at det er 100 % kulfiber hele vejen igennem.

Kulfiber til kamp mod korrosion

Italienske Packaging Plast har udviklet kammerrakler i 100 % kulfiber. I Danmark importerer og forhandler RR Print udstyret, som både holder i hele trykmaskinens levetid og samtidig er nemt at skifte

I de seneste måneder har RR Print udvidet sit partnerprogram med nogle spændende virksomheder. En af dem er Italienske Packaging Plast, som er en ung virksomhed i rivende udvikling. Virksomheden holder til i Casale i Norditalien, hvor mange andre producenter af maskiner og udstyr til flexo og dybtryk holder til. Virksomheden eksporterer udstyr og løsninger til mange lande, blandt andet Danmark, hvor nu altså RR Print er en af samarbejdspartnerne. Blandt de seneste innovative landvindinger hos den italienske virksomhed er kammerrakler i 100 % kulfiber. 

Ind med kulfiber

- Størstedelen af de kammerrakelsystemer, der er på markedet nu, produceres i aluminium. Og de er supergode på en lang række områder.  Men nogle trykkerier kæmper med korrodering af aluminium og er nødt til at udskifte kammerrakelsystemerne en eller flere gange i trykmaskinens levetid. Mange trykkerier kan med fordel investere i kammerrakelsystemer af kulfiber, da de mindst holder hele maskinens levetid, fordi kulfiber ikke korroderer, siger indehaver af RR Print, Heidi Graff.

Som hun forklarer, har nogle trykkerier også udfordringer, fordi de meterlange aluminium kammerrakelsystemer er ret tunge og kræver løfteudstyr i trykkeriet.

Hurtigere farveskift og rengøring

- Kulfiber er meget lettere, så trykkerne kan selv bære op til fem meter lange kammerrakelsystemer på plads i trykmaskinen. Samtidig kan aluminium godt vride sig lidt, og det giver udfordringer med trykkvalitet og fører indimellem også til farvespild, som ud over spildet også sviner. Det sker ikke med kulfiber, for det er fuldstændig rigidt og vil ikke vride sig. Kulfibers overfladespænding er nemlig helt anderledes end aluminium.

- Det betyder, at farven ikke hænger fast lige så let og dermed hurtigere og lettere løber ud. På den måde bliver rengøring og farveskift hurtigere samtidig med, at man også sparer både farve, rengøringsmiddel og vaskevand, forklarer Heidi Graff.

Hjælper kunderne på vej

Hun er rigtig glad for det nye samarbejde med Packaging Plast, da hele deres tilgang til at løse problemer tiltaler den danske virksomhed.

- De stiller spørgsmålstegn, udvikler løsninger og hjælper hele tiden deres kunder med at blive bedre. Præcis ligesom vores grundlæggende filosofi er i RR Print. Derfor forventer vi os meget af samarbejdet, slår hun fast.

RR Print samarbejder med flere andre leverandører blandt andet italienske Lombardi, amerikansk-canadiske Rotoflex, franske Recyl og amerikanske FlexoConcepts.

-hawin

 

 

25/4 2017