Magnetisk alternativ til optisk læsbare koder og RFID-tags præmieret på Hannover Messe

Magnetisk alternativ til optisk læsbare koder og RFID-tags præmieret på Hannover Messe

Den nystartede virksomhed, MIP Technology har modtaget HERMES Startup AWARD 2022, som blev uddelt på messens første dag af Bettina Stark-Watzinger, tysk minister for uddannelse og forskning, og professor Neugebauer

Af Lisbeth Petersen

Det prisvindende projekt er en magnetisk identifikationsløsning som er et alternativ til optisk læsbare koder og RFID-tags.

ID-mærket påføres under et ikke-magnetisk beskyttelseslag og integreres i det respektive produkt. Integration kan ske ved svejsning, vulkanisering eller injektion.

MIP Technology modtager prisen for ikke mindst løsningens robusthed i forhold til termisk og kemisk resistens. Det udgør en særlig fordel i industrielle applikationer, da det betyder, at produktionsudstyr automatisk kan identificeres og logges. Derudover giver produktet pålidelig beskyttelse mod plagiat.

-Startups styrker innovationssystemet med friske ideer, vovemod og iværksætteri; og nogle tilgange kan endda blive rigtige gamechangers, siger prof. Reimund Neugebauer, formand for Fraunhofer-Gesellschaft og formand for HERMES Startup AWARD-juryen, og tilføjer:

-Jeg er meget glad for at hædre MIP Technology, en ung virksomhed, der sikrer sikker transport af data med sin Magnetic Information Platform (MIP). Den yderst pålidelige mærkning gør det muligt for adskillige industrier at udnytte lukkede kredsløbsprocesser til komponenter med overflader, der er udsat for kraftigt slid.

-Mere end 150 startups fremviser deres innovationer på HANNOVER MESSE i år. Den store passion, som disse unge virksomheder går ind på markedet med og promoverer deres produkter med, er fascinerende. Jeg er glad for, at HERMES Startup AWARD er gået til MLP Technology, og at vi kan give virksomheden en verdensplatform på HANNOVER MESSE til at etablere værdifulde kontakter med den internationale industriverden," tilføjer Jochen Köckler, formand for bestyrelsen for Deutsche Messe AG.

Hannover Messe åbnede mandag den 30. maj og fortsætter til og med den 2. juni.

31/5 2022