Det statslige dyrevelfærdsmærke breder sig i køledisken

Det statslige dyrevelfærdsmærke breder sig i køledisken

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen markerer udvidelsen af det statslige dyrevelfærdsmærke. Nu kommer der også hjerter på leverpostej, bacon og pølser

Forbrugerne skal ikke længere nøjes med det statslige dyrevelfærdsmærke på kamsteg, flæsk og andet fersk svinekød. Fremover kan man også købe bacon, leverpostej og pølser med de grønne hjerter. Dermed får man flere muligheder for at gøre en forskel for dyrevelfærden, når man køber ind.

Udvidelsen af mærket kommer til også at gælde forarbejdet svinekød og bliver i dag markeret af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Han tager et smut i Bilka i Fields i København for at komme i snak med forbrugerne om, hvad de synes om dyrevelfærdsmærket.

Målet med mærket er at forbedre dyrevelfærden for så mange grise som muligt. Det sker ved, at forbrugerne efterspørger produkter, der er fremstillet under de forbedrede betingelser, som mærket har.

- Mange vil gerne sikre sig, at grisene har haft det ekstra godt, når de køber griseprodukter, og det er nemt at kigge efter de grønne hjerter. Det skal forbrugerne også kunne, når de handler til deres børns madpakker eller til frokost i weekenden,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Mærket blev lanceret i maj i år til fersk svinekød, og det udgør allerede en stor del af det ferske kød, forbrugerne lægger i indkøbskurven. Danish Crown har tidligere meldt ud, at det udgør ca. 25 procent af deres ferske svinekød i de danske butikker. Nu bliver det også muligt at få pålæg og andre produkter af svinekød med mærket på, og det første skridt er dermed taget til at udvide mærket.

- Når man vælger mærket, får landmændene en god grund til at forbedre dyrevelfærden. Det kan betale sig at levere lidt ekstra, når forbrugerne efterspørger det, siger Esben Lunde Larsen.

-hawin

 

 

 

1/12 2017