Ny genbrugsemballage til julehandelen

Ny genbrugsemballage til julehandelen

PostNord introducerer nu bæredygtig emballage, som kan købes på en række af landets posthuse. Den kan genbruges op til 30 gange derved spare op til 42% CO2 sammenlignet med engangsemballage

Emballagen er udviklet af virksomheden RE-ZIP.

- Vi arbejder hele tiden på at reducere vores samlede CO2 udledning ved at teste og implementere løsninger, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med RE-ZIP, som er med til at sikre, at klimabelastningen pr. pakke og brev bliver kraftigt reduceret for hver gang emballagen gen-bruges, siger Stine Sander, head of e-Commerce & Communication, PostNord Danmark.

Den genanvendelige emballage gennemgår en betydelig kortere vej til genbrug sammenlignet med almindelige emballager. Modtageren af pakken kan bare aflevere den brugte emballage helt simpelt ved at putte den i en rød postkasse eller indlevere den på det lokale posthus, og så vil emballagen efter et hurtigt kvalitets-tjek blive sendt tilbage i omløb.

- Med julen lige om hjørnet kan vores kunder nu sende deres julegaver eller julehilsener i en bæredygtig emballage og både glæde modtager og tænke på miljøet, siger Stine Sander.

Endnu kun i startfasen
Emballagen fås i tre forskellige størrelser S, M, L for henholdsvis 20 kr., 25 kr. og 30 kr. Og i en introduktionsperiode henover jul og nytår vil den genanvendelige emballage kunne købes i hele landet på 200 af PostNords større posthuse. Fra årsskiftet vil emballagen også kunne købes på PostNords øvrige posthuse.

- Vi er stadig ved at udvikle på konceptet og er kun i startfasen. Hvis danskerne tager godt imod emballagen, vil vi i det nye år arbejde på en pantløsning, hvor man på samme måde, som vi kender det fra flasker – kan pante emballagen og derved motivere til en høj andel af genanvendelse, siger Stine Sander.

Siden 2009 har PostNord mere end halveret CO2 udledningen pr. pakke fra lidt over 800g til under 300g. I dag kan der sendes 36 pakker af hver 2 kg. for den samme miljøbelastning som produktionen af én 250 gram hakkebøf.

-lipe

5/12 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • GRAKOM

  GRAKOM

  Grafisk Kommunikation & Medier
 • Grathwol

  Grathwol

  Din Emballagepartner
 • Superfos

  Superfos

  En Berry Global virksomhed, designer og fremstiller innovativ plastemballage.
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner