54 meter ekstra maskine skal klare øget efterspørgsel

54 meter ekstra maskine skal klare øget efterspørgsel

For at følge med ordrerne på mere miljøvenlige producerede emballager, besluttede Metsä Board sidste år at øge produktionen af falsekarton med 200.000 tons på fabrikken i Husum i Sverige. Nu er en udvidelsen af hele maskinhallen i gang

Design- og konstruktionsarbejdet har stået på i månedsvis, og udbygning af maskinen er blevet til ved hjælp af simulering og 3D-modeller.

Falsekartonmaskinen forlænges med 54 meter, hvilket også kræver en udvidelse af maskinhallens kælder.

-Vi har bygget en bygning i bygningen for at kunne udføre det omfattende nedrivningsarbejde på en sikker måde og samtidig fortsætte papproduktionen på BM1, siger Håkan Jonsson, som leder projektet.

Tørredelen af papmaskinen bliver udvidet, og rullehåndteringen bliver fuldautomatisk. Desuden bliver der udviklet adskillige forbedringer af infrastrukturen  for at sikre problemfri drift. Alle større maskinkøb til projektet er gennemført med virksomheden Valmet som hovedleverandør.

Holdånden er meget god, og vi er et dedikeret team med en positiv indstilling. Samarbejdet med maskinleverandører og hovedkonsulenter har fungeret problemfrit, siger Håkan Jonsson.

Imponerende, fuldautomatisk rullehåndtering
Metsä Boards projektorganisation er bemandet med 24 personer, og derudover arbejder der en del deltidsmedarbejdere på projektet. Yderligere ressourcer til installation og idriftsættelse kommer senere. På nuværende tidspunkt arbejder omkring 30 entreprenører på stedet - primært med anlægsarbejde.

Håkan Jonsson er begejstret for den moderne teknologis muligheder:

Den kommende fuldautomatiske rullehåndtering er imponerende og vil muliggøre jævne produktionsflows. Vi har gennemført en simulering for at sikre, at der ikke er indbyggede flaskehalse i systemet, så operatørerne vil kunne fokusere på maskinens ydeevne og kvaliteten af kartonen, siger han.

Metsä Board planlægger at kunne starte den udvidede maskine op til efteråret 2023 og forventer fuld produktionskapacitet i Husum ved udgangen af 2025.

-lipe

4/5 2022