Gerresheimer arbejder for større bæredygtighed i glasproduktion

Gerresheimer arbejder for større bæredygtighed i glasproduktion

Med brug af den nyeste hybridteknologi planlægger virksomhedens fabrik i Lohr i Tyskland i 2023 at bygge en smelteovn til hvidt glas, som skal spare betydeligt mere CO2 end konventionel teknologi. Virksomheden har indsendt en ansøgning om finansiering til det tyske Forbundsministerium for Miljø for det innovative projekt

-Dette banebrydende teknologiprojekt tjener til at styrke Tyskland som en industri- og glasplacering. Med denne innovative teknologi sætter vi nye standarder med hensyn til bæredygtighed og undgåelse af emissioner, siger Andreas Kohl, der som global senior vice president Operations er ansvarlig for verdensomspændende containerglasproduktion og dens tekniske udvikling i Gerresheimergruppen.

På Lohr-fabrikken producerer Gerresheimer årligt mere end en milliard glasbeholdere til pharma- og fødevareindustrien med to smelteovne til klart og ravglas.

-Ved at bruge den ovnteknologi sammen med grøn energi til glassmeltningsprocessen, vil vi reducere CO2-udledningen i produktionen med omkring 25.000 tons om året. Vi bruger hybridteknologi, som gør det muligt at dække halvdelen af den nødvendige smelteenergi i ovnen med 'grøn' elektricitet og den anden halvdel med naturgas, siger Jörg Buckmayer, som er produktions- og teknologichef og ansvarlig for projektet.

Glasproduktion spiller afgørende rolle for miljøstrategi
Glas kan genbruges uendeligt mange gange. Imidlertid kræves høje temperaturer for glassmeltning. Dette koster energi og genererer tilsvarende CO2-emissioner. I mere end et årti har Gerresheimer Group arbejdet på, ikke at bruge mere energi end absolut nødvendigt til bæredygtig produktion af sine glasbeholdere til farmaceutiske, kosmetiske og fødevareindustrien.

Gerresheimer producerer også glasbeholdere til adskillige velkendte mærkevarer inden for pharma- og kosmetikverdenen på sine tyske lokationer i Essen og Tettau. Som en del af sin globale bæredygtighedsstrategi har Gerresheimer sat sig det mål at reducere sine CO2-udledninger med 50% inden 2030 sammenlignet med 2019. Den ressourcebesparende produktion af glas spiller en afgørende rolle i målsætningen.

-lipe

 

 

17/9 2021