To producenter af gourmetkaffe slår sig sammen i Berry & Bean
Christian Jebsen (tv) har grundlagt Kifaru Coffee og drevet kaffefarmen i 30 år

To producenter af gourmetkaffe slår sig sammen i Berry & Bean

KaffeMekka i Hesselager og Kifaru Coffee i Aabenraa fusionerer og danner nyt selskab med Sandvig Capital. Virksomheden vil have flere bæredygtige kvalitetsbønner i de danske kaffemaskiner, og udvider både lokaler og medarbejderstab ved Aarhus

Det er to af landets førende gourmet-kaffeproducenter som fusionerer med en mission om, at endnu flere skal drikke kaffe af høj kvalitet og stille krav til, at produktionen foregår menneskeligt og miljømæssigt forsvarligt.

-Meget kaffe bliver produceret under dårlige arbejdsvilkår, og det vil vi gøre op med. Derfor har vi vores egen kaffefarm i Tanzania, hvor vi har fuld kontrol over arbejdsforhold, transport og kvalitet, siger Jeanette Buchard Denker, der er direktør for Berry & Bean.

 Jeanette Buchard Denker

Kaffeforbruget i Danmark er det syvende højeste i verden med 5.3 kilo per indbygger i gennemsnit. Det gør det særligt vigtigt, at danskerne vælger at støtte bæredygtig produktion med den kaffe, de køber, mener Jeanette Buchard Denker. Hun er en af tre partnere i Sandvig Capital, som ejer en tredjedel af det nye selskab.

Den afrikanske kaffefarm dyrker højlands gourmet-kaffe og har i 30 år været drevet af Kifaru Coffees grundlægger, Christian Jebsen.

Fuld transparens fra jord til kop
I Tanzania lever mange familier i fattigdom og uden skolegang til børnene på grund af lang afstand til nærmeste skole. Derfor har Berry & Beans farm sin egen børnehave, hvor 50 børn bliver passet og undervist, mens deres forældre arbejder. Og de store børn går i en nærliggende skole, som Berry & Bean er med til at finansiere.

-For os er det afgørende, at den kaffe, vi nyder herhjemme, er med til at bidrage til gode liv og arbejdsvilkår der, hvor det kommer fra. Det gør vi ved at være med til at skabe et bæredygtigt lokalsamfund og ved ikke at have mellemled. Dermed har vi fuld kontrol og transparens i hele processen – fra jord til kop. Vi har enkelte andre leverandører, og dem stiller vi også høje krav til, siger Christian Jebsen, der indgår i virksomheden med en tredjedel af ejerskabet.

Ekspertrådgivning fra udbyggede lokaler i Hesselager
Når kaffen kommer til Danmark, bliver den ristet på KaffeMekkas eksisterende risteri i Hasselager ved Århus. Lokalerne i Hasselager skal udbygges, så der er plads til flere medarbejdere og større kapacitet. Fra de nye lokaler skal forretningen drives, og der skal tilbydes ekspertrådgivning om gourmetkaffe og specialkaffemaskiner til både virksomheder og private.

 Niels Hestbech

-Kaffemaskiner er ikke længere bare noget med filter, og både på arbejdspladser og i private hjem er efterspørgslen på både gourmetkaffe og specialkaffemaskiner steget markant over de seneste år, siger stifter af KaffeMekka, Niels Hestbech, der ligeledes indgår som en tredjedel af ejerkredsen.

Med en abonnementsordning og andre initiativer, vil Berry & Bean forsyne både private kaffeelskere og arbejdspladser med bæredygtig kvalitetskaffe både i Danmark og udlandet.

-lipe

15/2 2021