Stærk og attraktiv frugtkasse fra Finland

Stærk og attraktiv frugtkasse fra Finland

Bærfrugters rejse fra dyrkning til forbruger omfatter ofte flere trin, og transportkassen skal være holdbar og beskytte bærrene, også under skiftende forhold. Et af den finske bølgepapproducent Adara Pakkaus Oy's og emballagevirksomheden Metsä Boards nye produkter er en kasse fremstillet af ubestrøget hvid kraftliner, hvor højkvalitetstryk kombineres med høj styrke

Del artiklen på

Af Lisbeth Petersen

-Bær transporteres ofte i store mængder fra gårde til markeder og supermarkeder, så æsken skal være ekstra robust. Fordi der bruges bølgepap-materiale af friske fibre til fremstilling af æskerne, fugtbestandig lim og en robust konstruktion er de nemme at håndtere, og kan modstå høj stabling selv under skiftende forhold, siger Mikko Järvinen, chef for produktion og udvikling hos Adara, og fortsætter:

-Bølgepapkassen kan let genbruges og er er velegnet til det takket være de stærke fibre, der bruges til produktionen af dem.

Kassens design er baseret på kontrastfarver med grønt og rødt som fremhæver hinanden. Derfor skiller de røde bær sig ud på en særlig attraktiv måde. Den mørke grundfarve udtoner alle eventuelle mærker, bærrene kan have forårsaget, og bevarer et pænt og attraktivt overordnet look. Pappet blivertrykt på en ny Göpfert Ovation trykpresse, og MetsäBoard Natural WKL Bright 160 g/m2 er valgt til det yderste lag af æsken.

-Ucoated Liner bliver ofte printet med vektorgrafik, men med Adaras nye, moderne og registernøjagtige trykpresse kan de rette raster optimeres til hver enkelt job - afhængig af kvaliteten af bølgepappet og printtemaet. Sluttemaet er fotografisk print - selv på ubestrøget liner og større korrugerede overflader, siger Lari Seppälä, som er printchef hos Adara.

Udfordringen med større bølgeprofiler er traditionelt den såkaldte 'vaskebræteffekt'.

-Med Metsä Boards hvide kraftliner af høj kvalitet og Marvacos FullHD flat top dot printplader, optimeret til vores trykpresse, kan fænomenet reduceres betydeligt og et slutresultat af høj kvalitet opnås, siger Seppälä og tilføjer:

-Når vi anvender Metsä Boards hvide kraftforing, kan stregtætheden på printet være højere end normalt, for jo fladere den bølgede overflade er, desto tættere linjegitre kan bruges, hvilket resulterer i et skarpere og bedre billede. En hvid kraftliner af høj kvalitet og ditto trykpresse gør, at et billede i meget høj opløsning kan printes, selv på ubestrøede overflader.

13/3 2023