Stora Enso investerer over 74 mio. kr. i bæredygtige barriereløsninger

Stora Enso investerer over 74 mio. kr. i bæredygtige barriereløsninger

Ny teknologi på anlægget i Forshaga muliggør skal udvikle og fremstille pap med barriereegenskaber, der er lettere at håndtere i en genbrugsproces, har et lavere CO2-aftryk og kan komposteres i industrianlæg

Stora Enso Forshaga fremstiller og udvikler de belægningsmaterialer, der kræves i en del fødevareemballager for at beskytte mod væske, fugt, ilt eller fedt.

Papkartonner, drikkevarekrus og emballager til fastfood er blandt de produkter, der er udstyret med barriere for at beskytte indholdet og samtidigt sikre, at emballagen holder tæt og bevarer sin funktionalitet.

Nu investerer den svenske emballage- og skovbrugsvirksomhed omkring 10 millioner euro i et anlæg, som skal udvikle materialer med høje barriereegenskaber på en mere bæredygtig måde.

- Stora Enso ønsker at minimere brugen af fossilt basserede materialer og erstattte dem med bæredygtige løsninger fra træfibre. Ved at investere i udviklingen af bæredygtige emballagebarrierer hjælpler vi vores kunder og forbrugere med at blive mere miljøvenlige og skabe værdi i den cirkulære bioøkonomi. Kommercialisering af fiberbaserede produkter med barriereegenskaber, der har et lavt CO2-aftryk, og fungere bedre i genbrugssystemet, er et vigtig udviklingsområde inden for emballage til fødevarer, siger Hannu Kasurinen, som er Divisionschef i Stora Enso Packing Materials.

Stora Enso Forshaga har en årlig kapacitet på ca. 120.000 ton barrierebelægning fordelt på to maskiner med belægningslinjer og omkring 100 medarbejdere. Siden årsskiftet har anlægget i Forshaga også udviklet sig til et kompetencecenter inden for Stora Ensos emballagematerialeafdeling, som har til opgave at fremstille og udvikle nye biobaserede barriere teknologier og produkter.

-lipe

15/9 2020