Stora Enso investerer i fiber

Stora Enso investerer i fiber

Den svenske emballageproducent bygger produktionslinje til fremstilling af formpresset fiber. Samtidig har virksomheden indgået globalt samarbejde om at udrydde plastaffald og udvikle mere bæredygtige plastprodukter

Af Lisbeth Petersen

Med en investering på fem millioner euro, eller ca. 37.5 millioner danske kroner, tager Store Enso endnu et skridt mod bæredygtige emballage- og engangsprodukter. Den nye produktionslinje, som bliver indrettet på koncernens fabrik i Hylte,  får sin egen forretningsenhed, der både skal stå for produktion af helt plastfri fiberprodukter og for forskning og udvikling af det bæredygtige materiale.

Produkter af formpresset fiber bliver fremstillet af miljøcertificeret træ fra Stora Ensos egne skovbrug i Sverige og Finland. Efter en kemisk forarbejdning kan fiberen presses i forskellige former, og slutprodukterne er bl.a. låg til kaffebægre, engangsemballager, og - tallerkner mm.

Hjælp til kundernes bæredygtige forretninger
Virksomheden forventer at kunne producere omkring 50 millioner produkter om året i startfasen og senere endnu flere.

- Investeringen er et skridt mere i vores transformationsarbejde med at erstatte plast og andre fossilbaserede materialer med bæredygtige og genanvendelige alternativer. Den betyder, at vi kan hjælpe vores kunder med at opbygge sine varemærker som miljøvenlige, bæredygtige forretninger, siger chefen for Store Ensos fiberdivision, Sohrab Kazemahvazi.

I sidste uge skrev underskrev koncernen en aftale med organisationen New Plastics Economy Global Commitment, der arbejder for at få skabt nye normer for plastemballage og få fjernet al plastaffald.

Organisationen bliver ledet af Ellen MacArthur Fonden og FN’s miljøprogram, og bliver i øvrigt støttet af en lang række foreninger og organisationer, bl.a. Verdensnaturfonden WWF, World Economic Forum og universiteter og finansinstitutter verdens over.

 

18/3 2019