Schur pakker bladgrønt dyrket dybt under Stockholm

Schur pakker bladgrønt dyrket dybt under Stockholm

Den svenske Vertical Farming-producent, Urban Oasis har valgt Schur Starlight løsningen til sin økologiske nærproduktion. Fordi den er lige så logisk og enkel som hele virksomhedens øvrige set-up, siger Urban Oasis' marketingsdirektør

Den svenske Vertical farming-producent, Urban Oasis har valgt Schur Starlight løsningen til sin økologiske nærproduktion. Fordi den er lige så logisk og enkel som hele virksomhedens øvrige set-up, fortæller Urban Oasis' marketingsdirektør.

Vertical farming er baseret på ideen om at dyrke flere fødevarer på mindre plads, uafhængigt af vejr, vind og skiftende årstider. Det er også grundlaget for Urban Oasis - en ung og fremadstormende virksomhed med base i Stockholm.

Visionen er at levere sunde og bæredygtige fødevarer til mennesker, lige der hvor de lever. Og det sker fra en oase, placeret dybt under Stockholms byliv. Her dyrker man økologisk bladgrønt under kunstigt lys, med recirkuleret vand og helt uden jord - i et fuldt kontrolleret miljø.

-Vi høster vores produkter lige præcis, når de er allerbedst, siger Johanna Öhlén Meschke, marketingsdirektør hos Urban Oasis, og fortsætter:

-De skal direkte ud til forbrugere, som sætter pris på at få helt friske produkter. Vi har derfor valgt en emballeringsløsning, som er lige så logisk og enkel som hele vores øvrige set-up og lige til at gå til. Schur®StarLight Pakkemaskinen kan flyttes, betjenes og rengøres af én person – og alle kan gøre det.
Den er kompakt, den fylder ingenting. og den er så nem at flytte rundt på. Det giver mening, her hvor pladsen er trang.

Pose med zipper bevarer friskheden
De iøjnefaldende Urban Oasis poser signalerer svensk kvalitet og ultimativ friskhed. Produkterne pakkes manuelt i CPP poser, som holder produkterne sprøde og lækre. Med genluk undgår man fødevarespild: En hermetisk lukket emballage sørger nemlig for, at det friske bladgrønt ikke udtørres, når en evt. rest skal opbevares i køleskabet.

Den rengjorte zipper-pose er desuden praktisk at genanvende til andre formål. Herefter kan den indgå i en genbrugssystem, da CPP er et enkeltlags-materiale, som ikke skal separeres.

Vi dyrker der, hvor mennesker lever
Johanna Öhlén Meschke tilføjer:

-Urban Oasis har tænkt bæredygtighed og ressourceøkonomi ind overalt. Vi dyrker i kælderens fulde højde, i et lukket miljø. Vi er ikke afhængige af årstider, men høster året rundt. Og da vi er placeret i centrum af byen, undgår vi lange og miljøbelastende transportveje.
Overordnet, stiler vi efter en konstant og kortest mulig supply chain. Ud over at det bidrager til reduktion af fødevarespild, giver det særlig mening i disse tider, hvor de fleste af os gerne vil vide, hvor vores fødevarer stammer fra.

-lipe

14/4 2021