Samarbejdsaftale fører til mere effektivitet

Samarbejdsaftale fører til mere effektivitet

Norges største mejerivirksomhed har indgået en strategisk samarbejdsaftale med RPC Superfos, RPC Kambo and RPC Bebo. Målet er mere effektivitet, stabilitet samt udvikling af flere emballageløsninger, der giver slutbrugeren en endnu bedre oplevelse

Tine, Norges største producent, distributør og eksportør af mejeriprodukter, har for nylig indgået en treårig samarbejdsaftale med tre virksomheder i RPC Group. Den vedrører en lang række plastemballageløsninger, herunder bægre, spande, bøtter og flasker.

Attraktiv emballage og forbedrede processer
Aftalen dækker RPC Superfos (sprøjtestøbning og termoformning), RPC Bebo (termoformning) og RPC Kambo (sprøjtestøbning og blæsestøbning).

Sindre W. Møgster-Walthinsen, senior kategoriansvarlig – Tine Innkjøp Direkte Materiell, siger:

- Baseret på vores positive erfaringer med RPC-virksomhederne har vi besluttet at tegne en samarbejdsaftale, fordi vi forventer, at den vil føre til en række væsentlige fordele. Som en førende mejerivirksomhed, der opererer på et konkurrencepræget marked, skal vi være på forkant med udviklingen.

- Vores emballage skal være funktionel, bæredygtig og konkurrencedygtig – og den skal altid være attraktiv i slutbrugerens øjne. Med det nye set-up opnår vi forbedrede arbejdsprocesser og et stigende antal innovative emballageløsninger, der flugter med det, som markedet efterspørger for tiden.

Kontinuitet fremmer effektivitet og innovation
Tine planlægger at designe og udvikle kommende emballageløsninger ved at samkøre forskellige produktionsmetoder og materialer. Og i det lys er en mellemlang aftale ideel, da den sikrer kontinuitet, stabilitet og effektivitet, eksempelvis i forbindelse med fremstilling af værktøjer.

- Det er vores mål at vælge den rette type plastmateriale til at emballere vores produkter samt at bruge den optimale mængde råmateriale til det. Vi ser frem til innovative løsninger med ilt- og UV-barrierer, der består af et enkelt slags materiale. I det hele taget skal plastemballage fremover været tilpasset den cirkulære økonomi med en stigende grad af genanvendelse og genbrug, forklarer Sindre W. Møgster-Walthinsen og tilføjer:

- For os er det afgørende, at RPC forstår os og vores slutbrugere. I samarbejdet med vores leverandører sætter vi pris på, at leverandørerne har indgående kendskab til emner som CO2-aftryk og genanvendelse. Set med vores øjne er det vigtigt, at leverandører som RPC har den bredest mulige forståelse af emballagematerialer.

En perfekt tidsramme
Tine har i en årrække samarbejdet med RPC Superfos, RPC Bebo og RPC Kambo og udtrykker stor tilfredshed med det høje kundeserviceniveau og den korte svartid, man oplever, hvis der opstår den mindste udfordring i forhold til kvalitet eller levering.

Det er helt uundgåeligt, at den treårige samarbejdsaftale gør dialogen mellem en leverandør og en fylder mere strømlinet, fordi begge parter får mulighed for at lære hinandens arbejdsmetoder og interne processer at kende.

- Vores forretningsrelation er af meget høj kvalitet, og vi oplever, at vi som kunde bliver sat i centrum. Vi har en åben dialog med RPC-virksomhederne og oplever, at arbejdsprocesserne bliver bedre og bedre. Det vedvarende samarbejde er en fordel for alle involverede parter, konkluderer Sindre W. Møgster-Walthinsen.

-hawin

 

29/10 2018