Ressourcerne i fokus på Anuga FoodTec 2018

Ressourcerne i fokus på Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec er en af de førende internationale messer for fødevare- og drikkevareindustrien. Når messen fra 20. til den 23. marts 2018 lukker dørene op i Köln står der bæredygtighed og ressourceeffektivitet på programmet

Ressourceeffektivitet er hovedtemaet for Anuga FoodTec 2018.

Den voksende efterspørgsel på råvarer og energikilder verden over og den stigende urbanisering tvinger os til at tage vores nuværende adfærd og økonomiske aktiviteter op til overvejelse. Forsigtig og effektiv forvaltning af naturressourcer er blandt nøglekompetencerne til at skabe bæredygtige samfund. Det er nogle af de problemstillinger og temaer Anuga FoodTec 2018, udstillerne og eksperterne, der deltager i konferenceprogrammet, forholder sig til på årets messe.

Udstillerne på Anuga FoodTec præsenterer en lang række løsninger som viser hvordan man bliver konkurrencedygtig, og hvordan forbruget af energi og vand ligesom fødevarespild kan blive reduceret i produktionen. 

1.700 udstillere
Omkring 1.700 leverandører fra mere end 50 lande præsenterer deres nye produkter til produktion og pakning af alle typer fødevarer på et areal, der overstiger 140.000 kvadratmeter. Den omfattende udstilling bliver igen i år også ledsaget af et mangfoldigt arrangement- og konferenceprogram. Målgruppespecifikke foredrag, konferencer, fora, guidede ture, særlige arrangementer og netværksbegivenheder udgør rammerne og de impulser, som skaber værdi for udstillere og besøgende på messen.

Som sædvanlig er den tyske landbrugsforening (DLG) ansvarlig for den faglige organisation af konferenceprogrammet Anuga FoodTec 2018. Også her er hovedtemaet ressourceeffektivitet og bæredygtighed.

Optimerede produktionsprocesser, reduceret energi- og vandforbrug, minimeret fødevarespild er alle blandt de problemstillinger som halvdagsprogrammet på Anuga FoodTecs åbningskonference tager op. Indlægsholderne tæller internationalt anerkendte eksperter, og ud over hovedtemaet er der i eksportforummet fokus på temaer, trends og teknologier, som kan rykke ved fødevareindustrien, lige som fødevareingredienser også er på programmet.

Guidede ture
De guidede ture tilbyder et kompakt og informativt overblik over specifikke temaer inden for fødevare- og drikkevareindustrien. På turene præsenterer udvalgte udstillere deres produkter, maskiner og løsninger live på standene. Interesserede besøgende kan deltage i forskellige ture dagligt. Temaerne i de guidede ture omfatter blandt andet robotteknologi, Industri 4.0, øget fleksibilitet i fyldnings- og pakketeknologi, kød- og mejeriteknologi samt innovative emballagematerialer.
En lang række af udstillere præsenterer endvidere deres virksomheder, udstyr og løsninger for et bredt publikum på Speakers Corner. Et nyt spændende tema bliver præsenteret hver halve time gennem hele messens varighed.

Derudover kan de besøgende se frem til særlige events som 'Robotik-Pack-Line' eller en hel særudstilling om temaet 'Emballage Design'.

De mange livepræsentationer på udstillernes stande er et kapitel for sig. Ønsker man at se en bestemt maskine i drift, kan man søge information online om tidspunkterne for demonstration af maskinerne på de mange forskellige stande.

-hawin

5/3 2018