Rekordsalg af Nescafé i Danmark

Rekordsalg af Nescafé i Danmark

Aldrig er der i Danmark drukket så meget Nescafé som i 2019. På verdensplan drikkes der 6.000 kopper Nescafé - i sekundet, og sidste år solgte virksomheden Nestlé mad- og drikkevarer for 650 mia. kroner

Nettoresultatet i den schweiziske virksomhed, som er verdens største af sin art, endte på 88,4 mia. kr. Det er en klar stigning i forhold til 2018, hvor omsætningen var på 600 mia. kr. med et nettoresultat på 66,3 mia. kr.

Den organiske vækst endte på 3,5 pct. i 2019. Det er også en stigning i forhold til 2018, hvor den endte på 3,0 pct.

Nestlé-koncernens globale topchef, Mark Schneider, ser 2019 på denne måde:

-Vi oplevede stærke fremskridt i 2019, hvor vores vigtige driftsmæssige og økonomiske pejlemærker blev forbedret markant for andet år i træk. Vores organiske vækst accelererede, og den var drevet af et stærkt momentum i USA og af Purina Pet Care (dyremad, red.) globalt. I 2020 forventer vi fortsat forbedring af den organiske salgsvækst, bl.a. fordi vi beslutsomt tager yderligere skridt til at tackle de områder, der underpræsterer, siger han.

Instant kaffe og kapsler vinder frem i Danmark - filterkaffe taber terræn
I Danmark har Nestlé haft et godt år. Det skyldes blandt andet Nescafé, som der aldrig er solgt mere af end i 2019.

- Flere danskere drikker instant kaffe og kapselkaffe, når de drikker kaffe derhjemme. Det har vi især mærket i Nescafé-salget, som i 2019 slog den oprindelige rekord fra 2017, siger Henriette Kjær Schmidt, landechef i Nestlé Danmark.

Nescafé er den originale instant kaffe, som blev udviklet af Nestlé i 1938 som madspildsløsning på Brasiliens problem med overskudsproduktion af kaffebønner. I dag drikkes der 6.000 kopper Nescafé i verden - i sekundet.

Også lanceringen af Starbucks i dansk detailhandel har været en succes for Nestlé Danmark i 2019.

- Vi bragte i oktober 2019 Starbucks ind i dansk detailhandel med otte Starbucks-varianter i de originale Nespresso-kapsler, og det har været en kæmpesucces. Siden har vi øget Starbucks-sortimentet i 2020 med hele bønner, filterkaffe og Starbucks i de originale NESCAFÉ Dolce Gusto-kapsler. Det har vi også store forventninger til. Det er meget klart, at danskerne er glade for Starbucks-mærket, siger Henriette Kjær Schmidt.

Nespresso tester nyt verdenskoncept for bæredygtighed i Danmark
Også Nespresso gik helt nye veje i 2019. I december havde Nespresso verdenspremiere på et helt nyt butikskoncept i København, hvor særligt bæredygtighed er i fokus. Her har Nespresso etableret et interaktivt genanvendelseshjørne i butikken, hvor de brugte kaffekapsler vejes, så kunden med det samme kan se, hvor mange nye kapsler, der kan laves af de brugte kapsler via genanvendelse.

-De færreste ved, at aluminium er 100% genanvendeligt og kan genanvendes i det uendelige. Der er ingen tvivl om, at verdens øjne hviler på Danmark, når det gælder bæredygtighed, og det mærker vi også i Nespresso. Konceptet rulles på sigt ud i hele verden, hvis pilotprojektet i København er en succes, siger Gitte Sarlvit, der er ansvarlig for Nespressos PR og brand i Norden.

-Vi fik som én af de første virksomheder i Danmark lov til at udvikle vores eget genanvendelsessystem for aluminium, og vi vil nu sætte endnu mere fokus på den cirkulære brug af metallet, tilføjer Gitte Sarlvit.

-lipe

14/2 2020