Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

RPC Superfos har været med til at udvikle en plastbøtte, der fordeler mikrobølger mere jævnt, så det bliver mere indbydende at spise rester fra i går

I samarbejde med Teknologisk Institut og Imerco har RPC Superfos udviklet en multifunktionel plastbøtte, der både sikrer perfekt opbevaring af madrester på køl og jævn opvarmning af mad, som kan spises en dag eller to efter, at den er blevet tilberedt første gang.

Det særlige ved bøtten er, at den har et indstøbt metalgitter, der afskærmer mikrobølger. Dermed bliver opvarmningen mere ensartet i hele emballagen, der er blevet udviklet som del af et demonstrationsprojekt for Miljøstyrelsen.

- Vi er tilfredse med at have deltaget i demonstrationsprojektet om opvarmning af mad i mikrobølgeovn i en særligt udviklet bøtte. Det viser, at madrester kan blive genopvarmet på en nem og effektiv måde. Det gør maden mere indbydende og den type bøtter kan bidrage til mindre madspild, end vi ser i dag hjemme i danskernes køkkener, siger Janni Langkjær Pedersen, kommunikationsansvarlig, bæredygtighed hos RPC Superfos.

I forbindelse med demonstrationsprojektet har Teknologisk Institut udført en undersøgelse på vegne af Miljøstyrelsen. Den viser, at 14% af madaffald fra danske husholdninger er madrester, dvs. tilberedt mad, som ikke bliver spist op.


I de fleste danske husholdninger bliver mikrobølgeovnen ofte brugt til at genopvarme madrester, men ifølge undersøgelsen er der mange, der synes, at maden bliver mindre appetitlig af at blive genopvarmet, og derfor smider de den ud.

En evaluering af den multifunktionelle opbevaringsbøtte viste, at over halvdelen af de adspurgte anførte, at maden havde en bedre kvalitet efter opvarmningen i mikrobølgeovnen. Demonstrationsprojektet er rapporteret til Miljøstyrelsen og nu afsluttet.

-hawin

 

28/6 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint
 • Superfos

  Superfos

  En Berry Global virksomhed, designer og fremstiller innovativ plastemballage.
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • hubergroup

  hubergroup

  More than just ink …
 • Grathwol

  Grathwol

  Din Emballagepartner
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt