Nye kombinationssystemer reducerer nedetid

Nye kombinationssystemer reducerer nedetid

De nye kombinationssystemer CM33 Washdown og CM35 Washdown fra Mettler Toledo er særligt designet til at imødekomme behovene hos producenter, der arbejder i hårde produktionsmiljøer, hvor der er brug for både metaldetektion og kontrolvejning

Mettler-Toledo Produktinspektion har lanceret en ny serie af smart designede kombinationssystemer til produktinspektion. De tåler kraftig rengøring og integrerer sofistikerede kontrolvejnings- og metaldetektionsteknologier. 

Kombinationssystemerne CM33 Washdown og CM35 Washdown er rettet mod producenter af emballerede fødevareprodukter, herunder mejeri- og kødprodukter, der kræver en hurtig rengøring, avanceret detektion af kontaminanter og nøjagtig vejning.  

CM33 Washdown er baseret på C33 PlusLine Washdown checkvejeren, som blev lanceret i 2020, men med en integreret metaldetektor fra Mettler Toledos Profile-serie. Den er i stand til at arbejde med frekvenser i mellemområdet, og kan foretage op til 250 vejninger i minuttet, med en veje-nøjagtighed på +/- 0,2 g. Med CM35 Washdown får producenterne et system der er i stand til at arbejde med høje frekvenser og høj følsomhed. 

For at fuldende kombinationen med CM33 Washdown eller CM35 Washdown kan kunderne vælge mellem en af de tre Profile metaldetektorer i rustfrit stål fra Mettler Toldos. Disse er Profile Combi LS (små emballerede produkter), Profile Advantage (maksimal følsomhed til udfordrende applikationer) og Profile R / RZ (avanceret inspektion af bulk materiale, tørre produkter).  

Ligesom med C33 PlusLine Washdown checkvejeren og C35 AdvancedLine Washdown checkvejeren reducerer kombinationen af CM33 Washdown og CM35 Washdown nedetiden under rengøring på grund af deres smarte hygiejniske design.

Det gør dem ideelle til brug i applikationer, der kræver kraftige rengøringsprocesser, hvor der benyttes ætsende rengøringsmidler til bekæmpelse af bakteriel vækst uden at gå på kompromis med veje-nøjagtighed og detektions følsomhed.

Potentielle applikationer omfatter yogurtbægre og ostebakker med låg, som ikke indeholder aluminiumsfolie. Det er den slags applikationer, hvor indholdet kan spildes og kontaminere maskinerne til produktinspektion, som kræver kraftig rengøring.  

Hurtig og effektiv rengøring fremmes af washdown systemernes kurvede design, som modvirker opbygning af væsker og snavs. Kapslingsklassen er også en afgørende designfunktion: CM33 Washdown og CM35 Washdown og deres betjeningspaneler (HMI) er IP69 klassificeret og dermed i stand til at modstå de mest ætsende rengørings- og desinfektionsmidler. Tilsammen reducerer disse hygiejniske designfunktioner nedetid af produktionen, for at kunne udføre omfattende rengøringsprocesser.  

Komponenter som transportbåndet til metaldetektoren og kasserne til frasorterede produkter, kan let  af- og påmonteres uden brug af værktøj, hvilket giver endnu mere oppetid for produktionen. Et selvjusterende elastisk bånd fjerner behovet for opstramning og sikrer, at båndet er korrekt positioneret midten på transportøren.

Det hjælper med at reducere risikoen for beskadigelse af båndet og efterfølgende uventet produktionsstop. Kunderne kan vælge mellem en række muligheder for udsortering af produkter, herunder en tunnel til under- og overvægtige produkter samt swing gate, luftdyse og pusher mekanismer. 

Der spares yderligere tid ved at gemme produktparametre i HMI'en, som øjeblikkeligt kan fremkaldes til produktopsætning på både checkvejeren og metaldetektorsystemet. Der kan gemmes op til 250 recepter i HMI'en, og yderligere hukommelse til flere recepter kan nemt leveres, hvis det er påkrævet. 

- CM33 Washdown og CM35 Washdown systemerne bringer noget nyt til markedet, siger Frank Borrmann, Markedschef hos Mettler Toledo Produktinspektion. 

- Det er højt automatiserede maskiner med høj ydeevne, som anvender Mettler Toledos velkendte præcisionsteknologi – blandt de mest avancerede inden for disse områder i dag – bygget på en kompakt åben ramme, som er testet til at kunne arbejde i de hårdeste washdown miljøer uden tab af præcision. Ydermere kan fødevareproducenter, ved at kombinere checkvejning og metaldetektion i en enkelt maskine, også spare plads på deres fabrikker og drage fordel af service og support fra en enkelt leverandør. 

Mettler Toledo begyndte at udvikle kombinationssystemer til produktinspektion som en reaktion på kundernes udfordringer med at få plads til alle de inspektionsteknologier, de har brug for på et begrænset område.

Grundstenen i disse produktinnovationer er Mettler Toledos modulære C-Serie af checkvejere, som giver mulighed for stor fleksibilitet, når der integreres andre produktinspektions-teknologier. Udover metaldetektion kan Mettler Toledos kombinationssystemer også inkludere røntgen-, vision inspektion og track & trace-teknologi.  

Integrationen omfatter ikke kun hardware men også software. CM33 Washdown og CM35 Washdown har, ligesom andre kombinationssystemer, to HMI'er, der kører parallelt – en til checkvejeren, en til metaldetektionssystemet – som kommunikerer med hinanden og giver kombinationssystemerne indbygget redundans.

Hvis den ene HMI fejler tager den anden automatisk over, hvilket sikrer, at der ikke opstår unødvendigt produktionsstop, og alle kritiske kontrolpunkter fortsætter med at fungere.  

-hawin

28/6 2021