Ny emballage til kager har nu mere genanvendelighed

Ny emballage til kager har nu mere genanvendelighed

Bare ved at udskifte sort med en naturfarve har Park Cakes forbedret en kagebøttes genanvendelighed. Superfos, en virksomhed i Berry Global, står bag den nye løsning

Det er nogle gange de små ting, der gør forskellen. Det gælder også for en kagebøtte af plast, som den britiske detailkæde M&S anvender til en serie småkager, M&S Minibites, produceret af Park Cakes, Storbritannien.

Kagebøtten, som Superfos fremstiller, ser i dag næsten ud, som den plejer, men selve bøtten og låget er nu fremstillet af plast i en halvklar neutral farve − mod førhen sort plast. Den synlige forandring ligger i låget, som nu er helt enkelt og ikke længere sort. Den formstøbte etiket på bøtten er uforandret.

Farvel til sort

Emballagen bærer det officielle britiske mærke ’Widely Recycled’. Plastemballage med dette mærke bliver indsamlet til genanvendelse af tre ud af fire lokale myndigheder i Storbritannien.

Den nye emballageløsning uden kulsort plast er helt i tråd med M&S’ ambition om, at al plast i virksomhedens butikker inden 2022 skal være i kategorien ’Widely Recycled’, som er det højeste trin i mærkningsordningen.

Nick Shaw, emballageansvarlig hos Park Cakes, er en del af det team, der har stået for emballageprojektet sammen med Superfos. Emballagevirksomheden har bl.a. bidraget med viden om genanvendelighed. Han siger:

- Brug af en simpel halvklar naturfarve i stedet for sort er en temmelig ukompliceret ændring, men det har en konkret positiv indvirkning på miljøet. Vi har fjernet en stor mængde ikke-genanvendeligt plast fra affaldsstrømmen, og desuden har vi reduceret bøttens vægt.

Tager sig godt ud på hylden

Ifølge Park Cakes scorer den nye emballage ikke alene højt på bæredygtighed; den har også vist sig at være en omkostningsneutral løsning.

Både Park Cakes og M&S er tilfredse med det endelige resultat og synes, at kagebøtten tager sig rigtig godt ud på hylden.

Nick Shaw fortæller, at mange mener, emballagen ser renere og lysere ud, har en mere markant fremtoning − og ser mindst lige så godt ud som før.

-hawin

30/10 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • Primoreels

  Primoreels

  Fremtidens emballage løsninger.
 • GRAKOM

  GRAKOM

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde