Med følelserne uden på emballagen

Med følelserne uden på emballagen

Føde- og drikkevareproduktion og emballage af færdige varer var et af de store diskussionsember i Anuga FoodTec 2018’s konferenceprogram, hvor bæredygtighed og miljøvenlige løsninger i fokus

- Forbrugernes ønsker er en grundlæggende drivkraft for forandringer i fødevaresektoren, da de har en direkte indflydelse på produktionsprocesser og de efterfølgende emballageløsninger.

Sådan sagde Carola K. Herbst fra DLGs (German Agricultural Society) Food Competence Center. Hun holdt et indlæg i Anuga FoodTec 2018-messens konferenceprogram.

På messen, der fandt sted lige inden påske i Köln i Tyskland, kom hun ind på at forbrugernes livsstil er med til at diktere, hvad og hvordan folk spiser.

- Erfaringer fra det tyske marked viser, at forbrugerne bliver ældre og samtidig ofte spiser uden for hjemmet, spiser ideologisk eller i tråd med religiøse overbevisninger. Deres kostvaner afspejler deres individuelle værdier, samtidig med at kosten skal være med til at optimere deres fysiske og mentale tilstand, uddybede Herbst.

Skal man have fat i forbrugerne, forklarede hun, er dette faktorer som emballagen skal adressere tydelig. Man skal med andre ord udforme emballage på en måde, der kommunikerer budskaberne klart og tydeligt. Det er nemlig både nødvendigt at nå forbrugeren på et følelsesmæssigt plan og imødekomme det voksende ønske om naturlige emballagematerialer, samtidig med at også kan formidle andre ideer som skønhed, velvære, sundhed og fitness.

Det brede konferenceprogram Anuga FoodTec gav masser af muligheder for at blive klogere på produktionsprocesser og på emballage til føde- og drikkevarer. Og Carola K. Herbst kom endvidere  ind på fordelene ved mobil

og digital teknologi i moderne emballage. Intelligent emballage giver en ekstra dimension, når man taler om integrerede teknologier. Kemiske og elektronisk baserede løsninger er på vej frem og bruges både på det markedsdrevne og forbrugerorienterede niveau.

Carola K. Herbst fra DLGs (German Agricultural Society) Food Competence Center.

- Databærere kan informere forbrugerne om et produkts oprindelse eller ingredienser, mens specielle indikatorstoffer kan angive friskhedsgrad eller fortælle om produktets temperatur, sagde Herbst.

Som hun forklarede er det nødvendigt at investere i nye teknologier og processer, hvis man skal imødekomme forbrugernes ønsker, samtidig med at man også skal optimere produktkvaliteten og produktionsomkostningerne. Derudover skal fødevaresektoren også engagere sig i løsninger der kan optimere bæredygtighed og ressourceeffektivitet.

- Verdens befolkning stiger dramatisk, og det øger efterspørgslen på forarbejdede fødevarer især i vækstøkonomier. Også løsninger af problemer med flaskehalse i vand- og energiforsyning, og af de uberegnelige konsekvenser som de globale klimaændringer fører til skal man tage fat på, sagde Herbst, som vurderede at ressourceeffektivisering bliver et større og større fokusområde de næste år.

-hawin

 

9/4 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Vangby

  Vangby

  Totalleverandør i Palle- og Kartonpakning.
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • hubergroup

  hubergroup

  More than just ink …
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics