Lukkede restauranter må sælge take away

Lukkede restauranter må sælge take away

Corona-lukkede Restauranter og caféer kan fra i dag, torsdag, sælge take away direkte til forbrugerne eller via digitale platforme uden først at skulle anmelde det til Fødevarestyrelsen. Den midlertidige ordning skal skabe nye muligheder for restauratørerne i en svær tid, siger fødevareminister Mogens Jensen

Normalt skal spisesteder ellers anmelde alle ændringer i fødevareaktiviteter.

- Coronavirus har bragt os i en helt særlig situation, som kræver handling. Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe hårdt trængte restauranter og caféer. Det nye tiltag er ikke redningen for alle spisesteder - men det kan være en hjælp for nogle. Derfor er jeg også meget opmærksom på, om vi kan gøre endnu mere i den kommende tid for at lette situationen for spisestederne, uden at det går på kompromis med fødevaresikkerheden, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Restauranter og caféer må ikke længere holde åbent for spisende gæster for at begrænse spredningen af covid-19. Indsatsen mod coronasmitte betyder, at flere restauratører kan komme til at miste omsætning og risikere afskedigelser af ansatte eller lukning.

Det nye tiltag gælder i en begrænset periode, og indtil situationen med Covid-19 er mere afklaret. Fødevarestyrelsen forudsætter, at leveringen af take away sker fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at virksomhederne har styr på risikoanalyser mv.

Hvis virksomhederne ønsker at fortsætte med levering af take away efter krisen, skal det registreres hos Fødevarestyrelsen.

-lipe

19/3 2020