Lidl udskifter al primær emballage til kød og fjerkræ med genbrugsplast

Lidl udskifter al primær emballage til kød og fjerkræ med genbrugsplast

Al kød og fjerkræ fra dagligvarekæden Lidls eget danske mærke Vilstrupgård er nu pakket i genanvendte plastikbakker. Med omstillingen reducerer Lidl sit forbrug af såkaldt virgin-plastik på ca. 7,6 millioner bakker årligt

Lidl har  netop rundet en afgørende milepæl på plastikområdet. På bare halvandet år har kæden formået at omstille ca. 85 % af alle produkter, der pakkes i bakker, til genanvendte udgaver af slagsen. Det svarer til ca. 7,6 millioner bakker årligt, hvoraf langt størstedelen er kød- og fjerkræsprodukter.

Fra november 2020 er 100 % af bakkerne fra Lidls primære kødmærke, Vilstrupgård, nu lavet af genanvendt plastik. Vilstrupgård står for mere end 80 % af al Lidls kød og fjerkræ.

De såkaldt R-PET-bakker, som har erstattet de klassiske plastikbakker, består blandt andet af gamle plastikflasker.

Markant reduktion af plastforbruget
-R-PET-bakkerne er af så god kvalitet og ligner med 99,5 % nøjagtighed de gamle plastbakker, så vi har faktisk kunnet foretage ændringen over de sidste 18 måneder mere eller mindre ubemærket. Det er fantastisk, at vi kan lave så markant en reduktion i vores plastforbrug, uden at vores kunder oplever en ændring i deres hverdag, siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl.

Med en målsætning om at erstatte 100 % af plastemballagen på egne mærker med genanvendelige materialer inden 2025, er milepælen på bakkeprodukterne ifølge indkøbsdirektøren helt afgørende:

-Lige præcis ved kød- og fjerkræsprodukter spiller emballage en enormt vigtig rolle, fordi kravene til kvaliteten er ufravigelige. Derfor er det et kæmpe skridt i den rigtige retning, som bestemt bekræfter mig i, at vi kan komme i mål med vores plaststrategi, uden at vores kunder føler, de går på kompromis -nok nærmere omvendt. Personligt føler jeg, at jeg vinder lidt ekstra, når jeg ved, at jeg har købt et produkt, hvor jeg ikke har bidraget til produktion af ny plastik, siger han.

På vej mod i morgen
I Lidl indgår plaststrategien som en fast del af den samlede CSR-strategi og bestræbelserne på at træffe ansvarlige og miljøbevidste valg. Lidl har forpligtet sig til at mindske det overordnede forbrug af plastikemballage med 20 %, at udskifte 100 % af plastikemballagen med mere miljørigtige og genanvendelige materialer, og at erstatte alle nuværende frugt og grønt-poser med mere miljørigtige alternativer inden 2025.

-lipe

16/11 2020