Innovativ emballageløsning til ferske fødevarer

Innovativ emballageløsning til ferske fødevarer

Forbrugerne vil leve bæredygtigt, og de køber produkter hos brands og virksomheder som deler samme overbevisning og som kontinuerligt arbejder med at reducere påvirkningen på miljøet. Nu introducerer DS Smith og Multivac den innovative emballageløsning til ferske fødevarer, ECO Bowl

I søgen efter mere bæredygtige emballageløsninger har Multivac og DS Smith indledt et partnerskab for at designe og producere ECO Bowl - en innovativ løsning til ferske fødevarer i modificeret atmosfære-emballage baseret på bølgepap.
 
DS Smith og Multivac har dannet et strategisk partnerskab for at sikre maksimal skalerbarhed af ECO Bowl-løsningen til kunder inden for fødevareproduktion og detailbrancher i hele Europa.

For at undgå overemballering og med én ud af to europæere, der sorterer og genanvender mere, end de gjorde for fem år siden1), kan ECO Bowls skin- og lågfolie nemt fjernes ved bortskaffelse, hvorved bølgepap-trayen efterlades til genanvendelse.

ECO Bowl giver mulighed for nem og effektiv implementering hos kunderne – den er designet til at køre på Multivac dybtrækningsmaskiner og traysealere og sikrer samme holdbarhed sammenlignet med konventionel kontrolleret atmosfære-pakning af ferske fødevarer, eller endog en forbedring af holdbarheden.

ECO Bowl er allerede testet på markedet af amidori. Den tyske producent af plantebaserede kødalternativer valgte ECO Bowl og implementerede emballageløsningen med succes i slutningen af 2019.

Marc Chiron, Sales, Marketing & Innovation Director Packaging hos DS Smith, fortæller:

- Vi er glade for at se den succes, som amidori har haft med ECO Bowl, og dette er et godt eksempel på fordelene, som kunderne kan høste, når de vælger at implementere denne nye generation af emballageinnovationer i deres forsyningskæder.

- Innovationen bag ECO Bowl demonstrerer de fremskridt DS Smith tager for at fremskynde bæredygtige tiltag i branchen, og gennem vores partnerskab med Multivac er vi forpligtet til at drive cirkulær økonomi i større skala.

Bernd Lasslop, Vice President Partner Products & Consumables hos Multivac fortæller:

- Vi arbejder konstant på innovative løsninger for at reducere mængden af emballagematerialer i emballagekoncepter. Udover at reducere mængden af materialer skal emballagekoncepterne opfylde de aktuelle krav med hensyn til ressourceeffektivitet og genanvendelighed. ECO Bowl er endnu et eksempel på denne indsats.

Du kan finde yderligere information om ECO Bowl her

 

L’Obsoco Research
Disse konklusioner er resultatet af forskning foretaget af L'ObSoCo på Respondi-panelet i juli 2019 på vegne af DS Smith, der undersøgte 1.000 18-70-årige i Tyskland, 999 18-70-årige i Storbritannien, 996 18- 70-årige i Polen og 400 18-70-årige i Belgien.

11/6 2020