Øget interesse for miljøvenlig fødevareemballage

Øget interesse for miljøvenlig fødevareemballage

Mere end hver femte forbruger stiller krav til deres fødevareemballage, og det kan mærkes hos Emballagegruppen i Vejle, som oplever en øget interesse for mere miljøvenlige kartonbakker til fødevarer

Miljøet får nemlig stadig større plads i forbrugernes bevidsthed, og den øgede interesse ser kun ud til at fortsætte. En global markedsanalyse over fødevaretrends i 2018 viser, at mere end hver femte forbruger stiller miljømæssige krav til deres fødevarer og fødevareemballage.

Undersøgelsen er udført af firmaet Mintel, der er en af verdens førende specialister inden for markedsanalyser.

I undersøgelsen fra perioden september 2006 - august 2007 stillede blot 1% af forbrugerne etiske og miljømæssige krav til deres fødevarer og dennes emballage. Dette tal er steget til 22 % i perioden september 2016 - august 2017.

Denne tendens mærker man tydeligt hos Emballagegruppen. De får flere henvendelser fra producenter, der ønsker at erstatte deres plast- og aluminiumsbakker med et mere miljøvenligt alternativ.

Selvom de formpressede kartonbakker hovedsageligt består af karton, har de samme egenskaber som traditionelle bakker i plast og aluminium. Kartonbakkerne kan fryses ned til -40 °C, såvel som gå i mikroovn og konventionel ovn op til + 220 graders celcius. Derfor er de velegnet som erstatning for plast- og aluminiumbakker til færdigretter, bagning og bake off.

Bakkerne af karton udleder mindre CO2 end plast og aluminium i deres livscyklus. De formpressede kartonbakker består af 90 % træfibre, der er en fornybar ressource. Bakkerne kan desuden genanvendes, og bakkerne er derfor et mere miljøvenligt alternativ.

-hawin

14/6 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Primoreels

  Primoreels

  Fremtidens emballage løsninger.
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald