Første drikkevarekarton med den nordiske Svanemærkning

Første drikkevarekarton med den nordiske Svanemærkning

Tetra Pak er den første emballageproducent i verden til at lancere en 100 procent genanvendelig drikkekarton, der er godkendt til det nordiske Svanemærke. Den nye emballage er fremstillet af plantebaseret plast og karton

Svanemærket er et af de mest kendte og pålidelige miljømærker til bæredygtige forbruger-produkter i de nordiske lande. Hele 9 ud af 10 nordiske forbrugere kender mærket, og omkring halvdelen af alle forbrugere kigger bevidst efter det i butikken, når de vælger varer.

Tetra Rex Plant-based er verdens første, og hidtil eneste, 100% genanvendelige drikkevarekarton. Nu er den også den første, der er blevet certificeret i henhold til Svanemærkets nye kriterier for drikkevare-emballage.

- Dette er et vigtigt skridt for Tetra Pak, der viser, at vi er på forkant med bæredygtighed og innovation i emballageindustrien. Svanemærket er et meget stærkt bevis på, at den kartonemballage, vi tilbyder vores kunder, virkelig er et bæredygtigt valg. Det velkendte mærkat gør det lettere for forbrugeren at vælge bæredygtige produkter, udtaler Erik Lindroth, Sustainability Director i Tetra Pak

 Erik Lindroth, Sustainability Director i Tetra Pak

Det forhold, at Tetra Rex Plant-based nu er blevet Svanemærket, viser, at det opfylder alle Svanemærkets krav til bæredygtig emballage. Det betyder blandt andet, at der gælder procedurer og foreligger dokumentation, der sikrer en førende tilgang til miljø- og sundhedsaspekter for certificeret emballage.

- I 30 år har Svanemærket bidraget til at gøre det nemt for forbrugerne at vælge, hvad der er bedste valg for miljøet, og der er tusindvis af certificerede forbrugerprodukter. Derfor har det været meget vigtigt at udvikle krav til bæredygtig emballage, da emballering kan gøre en stor forskel for miljøet og klimaet. Vi har haft et tæt samarbejde med Tetra Pak og andre aktører i emballageindustrien i udviklingen af de nye krav. Og Tetra Pak vil nu være den første i verden med Svanemærket emballage, udtaler Ulf Eriksson, emballeringsrådgiver hos Miljømærkning Sverige, der er ansvarlig for certificeringen på den svenske regerings vegne.

Store Enso står bag det plantebaserede karton
Et vigtigt bæredygtighedsaspekt, der muliggjorde svanemærkningen, er, at kartonemballage lavet af plantebaseret plast har en lavere klimapåvirkning end tilsvarende emballage lavet af fossilbaseret plast.

I gennemsnit har en Tetra Rex Plant-based karton 31% lavere klimapåvirkning, hvis al fossilbaseret plast erstattes med plast fremstillet af bioethanol fra  sukkerrør. Derudover består en drikkevarekarton hovedsageligt af karton, som også er et plantebaseret genanvendeligt materiale. Kartonmaterialet i Tetra Rex Plant-based er produceret af Stora Enso.

- Stora Enso er verdens første kartonproducent, der tilbyder en vedvarende og genanvendelig naturbrun drikkekarton, Natura Life by Stora Enso. Produktet er designet til drikkevarer og flydende fødevarer og opfylder Svanemærkets kriterier. Drikkekartonen er lavet af naturbrunt pap med et plantebaseret laminat og imødekommer forbrugernes krav om mere bæredygtig emballage, udtaler Hannu Kasurinen, EVP, Packaging Materials, Stora Enso.

Først ude i butikkerne bliver den svenske mejeri-producent Wapnö Gård, der lancerer et nyt laktosefrit produktsortiment i de Svanemærkede kartoner.

-lipe

 

5/2 2020
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint
 • Primoreels

  Primoreels

  Fremtidens emballage løsninger.
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Grathwol

  Grathwol

  Din Emballagepartner
 • Superfos

  Superfos

  En Berry Global virksomhed, designer og fremstiller innovativ plastemballage.
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment