Færre fejl og mere produktivitet

Færre fejl og mere produktivitet

Mettler Toledos GC Serie af metaldetektorer med transportbånd registrerer stærke fordele ved produktivitet og produktionstid

Siden dens lancering sidste år rapporterer producenter på tværs af 20 lande verden over om betydelige fordele ved produktivitet og produktionstid, som de har opnået efter implementering af Mettler Toledos GC (Global Conveyor) Serie af metaldetektionssystemer med integreret transportbånd.

Det modulære design af GC Seriens integrerede system giver producenterne fleksibilitet til at imødekomme forskellige overholdelses- og produktionsbehov for fødevaresikkerhed.

Valg af en komplet systemløsning, dvs. metaldetektor og transportbånd fra en enkelt leverandør, giver optimal mekanisk og elektrisk integration i et produktionsmiljø til forbedring af produktiviteten.

De metaldetektor-specifikke funktioner, som er tilgængelige i GC Serie-systemer såsom intuitiv klyngedannelse og reduceret testtilstand, hjælper fødevareproducenterne med at forbedre produktionseffektivitet og produktionstid ved at udføre inspektionen af flere produkter på kortere tid end tidligere registreret.  

- GC Seriens metaldetektionssystemer giver konkrete fordele for vores kunder, siger Mike Bradley, Leder af markedsstyring, Mettler Toledo Safeline Metaldetektion.

- På tværs af en række markedssektorer og våd- og tør-applikationer giver GC Serien maksimal produktionseffektivitet og hjælper med at beskytte producenternes virksomheder og imødekomme udfordringer ved produktforespørgsel, som COVID-19 har bragt i år.

GC Seriens systemer har et modulært design, der kan tilpasses producenternes applikationer, produktegenskaber og produktionskrav.

Producenterne begynder med at vælge et Mettler Toledo metaldetektionshoved, som f.eks. Signature, Signature Touch, Profile/Profile RB eller Profile Advantage-metaldetektor.

Det integreres derefter med et brugerdefinerbart og skalerbart transportbåndssystem, der inkluderer et valg af polyurethan- eller modulære bånd.

Til sidst konfigureres det modulære system med det relevante materialehåndteringssystem med frasorteringsmekanismer, der er nødvendige for sikker fjernelse af ikke-konforme produkter samt fejlsikre elementer for at bevise behørig omhu.  

GC Seriens unikke modulære design er nøglen til et fremtidssikkert transportbåndssystem, siger Bradley.

- Vi har udviklet et design, der nemt kan ændres for at imødekomme de skiftende krav for fødevareproducenter. Da produktionsomkostningerne stiger, har vores kunder brug for løsninger, der hjælper med at reducere de samlede omkostninger ved ejerskab, som vil vokse med deres virksomhed. Det modulære design betyder også, at serviceindgreb er sikrere, hurtigere og nemmere – hvilket reducerer produktionsstop.

Metaldetektorerne med transportbånd har en række ekstra driftsfordele, som imødekommer producenternes aktuelle udfordringer til produktion og overholdelse, og de har et modulært design, som muliggør en nem opgradering fra stopalarm til fuld påpasselighed, når dette bliver nødvendigt.

For eksempel er Profile Advantage-systemet omkostningsbesparende og forbedrer produktiviteten gennem dets dynamiske teknologi for "undertrykkelse af produktsignaler”.

Det fjerner produktsignalvariationen, som er til stede i de fleste naturlige, friske og afkølede produkter, hvilket næsten eliminerer falske frasorteringer.

Brugerne kan se produkthistogrammer på skærmen, som viser styrken af produktsignalet for alle inspicerede "gode” produkter, hvilket muliggør overvågning af tendenser og bedre beslutningstagning. 

Intuitiv klyngedannelse sørger for, at produkter med lignende egenskaber grupperes i én enkelt operationel indstilling. Det fjerner behovet for hyppige operatørindgreb og ændringer af produktindstillingerne, hvilket reducerer potentialet for fejl og sørger for, at produktionsstop under et produktskift bliver holdt nede på et minimum.

De fleste af de producenter, som anvender intuitiv klyngedannelse i våde fødevaresegmenter som f.eks. bageri, ost og kød, har rapporteret, at de har reduceret den tid, der mistes ved produktskift, med en faktor på fire. Produktivitetsbesparelser kan potentielt udgøre hundredvis af timer om året.  

Reduceret testtilstand, som kun er egnet til applikationer for tørre produkter, sætter metaldetektoren i stand til at køre i længere perioder uden behov for rutinemæssige test for ydelsesovervågning.

Den gør det ved at opretholde driften af systemet ved en højere specifikation end krævet og advarer operatøren, hvis ydelsesniveauerne ændrer sig.

Inden for karantæneperioden, dvs. det tidsrum, hvor produktet er på stedet, efter det er blevet produceret, og før det forlader anlægget, kan testhyppigheden reduceres med hele 83 % ved hjælp af denne teknologi. Dette betyder en meget stor forøgelse af maskinens produktionstid og produktivitet. 

Brugen af reduceret testtilstand har vist sig at øge produktiviteten/udstyrets samlede effektivitet (OEE) for enkelte linjer og hele fabrikker med op til 1 %. I stedet for at køre tests for ydelsesovervågning hver time kan producenterne nu teste deres metaldetektorer mindre hyppigt, uden tab af kvalitetssikring.

Forbedret hygiejne og reduceret risiko for fejl skyldes også operatørens mindre indgriben og fysiske berøring af maskinen. En gratis kalkulator er tilgængelig for producenterne til at vurdere, hvor meget de kan spare ved at optimere testning af metaldetektion baseret på deres individuelle produktionsprocesser: www.mt.com/md-roi-rt 

GC Serien er designet og bygget over en enkelt leverandørmodel, der kombinerer bedste praksis for metaldetektion og ekspertise inden for fødevaresikkerhed.

Det elektrisk optimerede transportbånds stabile design, for eksempel ruller, bånd osv., forbedrer metaldetektorens inspektionsydeevne og reducerer dermed antallet af falske frasorteringer (FRR).

Et fuldt integreret system detekterer og frasorterer pålideligt produkter, der indeholder metalkontaminanter, dvs. jernholdige og ikke-jernholdige metaller samt rustfrit stål, og fjerner dem effektivt fra produktionen.  

De mere effektive rengøringsprocesser og reducerede produktionsstop skyldes GC Seriens åbne rammedesign, hurtige fjernelse af komponenter og afrundede rørformede rammer.

Mettler Toledos software til datastyring ProdX indsamler automatisk kritiske inspektionsprocesdata, så testresultater kan ses eksternt – stadig vigtigere i dag, når producenterne skal finde måder at producere på med færre mennesker i produktionsanlægget.  

-hawin

21/4 2021