Forbrugerne og færdigretter sætter standarden

Forbrugerne og færdigretter sætter standarden

Den danske virksomhed Plus Pack har lanceret en ny fødevareemballage inden for convenience-kategorien. Emballageløsningen Bistro Warm PP Clear, der er velegnet til mikroovnen, er nem at genanvende efter brug og er derfor i tråd med EU’s plaststrategi

Salget af færdigretter er steget i løbet af de seneste år. Flere og flere forbrugere køber færdigretter og takeaway på grund af deres travle hverdag – lige nu mere end nogensinde før.

Ifølge en undersøgelse foretaget af GfK ConsumerScan i juni 2020 har 95% af alle husstande købt færdigretter i denne måned, hvilket er det højeste niveau, man har set.

Det er en tendens, som opfordrer detailhandelen og fødevareproducenterne til at fokusere på færdigretter, og emballageproducenterne til at designe emballage, som dækker efterspørgslen på markedet.

Drevet af visionen om at levere 100% genanvendelige produkter lancerer Plus Pack den nye  Bistro Warm PP Clear-løsning, som imødekommer det voksende marked for færdigretter og samtidig er let at sortere til genanvendelse efter brug.

Bistro Warm PP Clear er det nyeste medlem af Plus Pack’s populære produktgruppe Bistro. Den er tiltænkt producenter af færdigretter såsom supermarkeder, delikatesser, slagtere og restauranter, som tilbyder takeaway.

Bistro Warm PP Clear-bakkerne er designet til at indgå i en cirkulær økonomi. Det klare PP-materiale er et mono-materiale, som er let at genanvende.

Emballageløsningen lever op til EU’s plaststrategi, som kræver, at al plastemballage designes til genanvendelse inden 2030.

Derudover er klar PP et robust materiale, som kan tåle temperaturer mellem -40°C og 121°C, hvilket gør den nye emballage til den ideelle, cirkulære emballage til færdigretter, der skal opvarmes i en mikroovn.

Emballageløsningen kan forsegles for længere holdbarhed, eller den kan anvendes med et tilpasset, låg i ultraklart PP-materiale med anti-dug funktion.

Det er også muligt at tilvælge låg med ventil, hvilket gør at damp kan slippe ud af emballagen samtidig med, at maden kan opvarmes med låget på.

Bistro Warm PP Clear-løsningen er en ideel fødevareemballage til fødevarer i convenience-kategorien og den understøtter omstillingen til en cirkulær økonomi. Det populære design er også tilgængeligt i andre materialer, som er tilpasset de forskellige behov i fødevareindustrien.

-hawin

 

 

7/4 2021