Flammen går med i 'Too Good to Go'

Flammen går med i 'Too Good to Go'

Restaurantkæden Flammen opruster nu kampen mod madspild. Fra 3. februar kan man via madspilsappen Too Good To Go bestille lykkebokse med overskudsmad i samtlige 15 restauranter i Danmark

Bekæmpelse af madspild har altid stået højt på agendaen hos Restaurant Flammen, der har specialiseret sig i bugnende buffeter. Brød bliver til croutoner, grøntsager bliver til pesto, og endeskiver fra kød bliver til simreretter og ragout.

Alligevel går der mad til spilde, når restauranten lukker ned for buffeten om aftenen. Men det skal være slut nu. Fra 3. februar vil den mad, der ikke kan genanvendes, blive pakket i såkaldt lykkebokse og solgt til nedsat pris via madspildsappen Too Good To Go.

- Vores medarbejdere yder allerede en kæmpe indsats mod madspild og bliver trænet i minimering af spild af vores kvalitetsafdeling. Men der er stadig noget at komme efter, og derfor var Too Good To Go et naturligt næste skridt. Med salg af lykkebokse minimerer vi ikke bare madspildet, vi gør også vores gæster glade, fordi de får mulighed for at købe et varieret måltid mad til et beskedent beløb, siger Piet Klein, der er administrerende direktør for Flammen.

To typer lykkebokse 
Piet Klein fortæller videre, at konceptet er blevet testet i to udvalgte restauranter. Det er gået så godt, at Flammen nu indfører lykkebokse i samtlige restauranter over hele landet:

- Vi har fået meget positiv respons på konceptet fra både gæster og medarbejdere og har haft udsolgt af lykkebokse langt de fleste dage. Too Good To Go har vist sig at være et rigtigt godt supplement til vores eksisterende indsats og er med til øge ansvarligheden for såvel maden som klimaet blandt vores medarbejdere. Derfor ruller vi nu konceptet ud i alle vores danske restauranter, fortsætter Piet Klein.

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, byder med stor glæde Flammen velkommen.

- Vi har kæmpe respekt for den indsats, Restaurant Flammen allerede yder for at bekæmpe madspild. Og vi er super glade for, at vi nu kan være med til at glæde en masse mennesker med den overskudsmad, der ikke kan genanvendes. Det kan virkelig mærkes, når 15 restauranter danner fælles front mod madspild, og derfor er vi naturligvis meget glade for og stolte af samarbejdet med Restaurant Flammen, siger Heidi Boye.

Alle Flammens restauranter vil tilbyde to forskellige typer lykkebokse: En varieret lykkeboks med forskellige kødvarianter, salat og tilbehør og en vegertarboks med blandet salat og tilbehør.

Lykkebokse fra Flammen vil være tilgængelige i følgende byer fra 3. februar: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Glostrup, Herning, Horsens, Kolding, København (H. C. Andersens Blvd.), København (Nyropsgade) Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Vejle og Viborg.

 

-lipe

4/2 2020