Fødevarebanken og Thiese i strategisk samarbejde

Fødevarebanken og Thiese i strategisk samarbejde

Madspildsorganisationen FødevareBanken har i flere år modtaget overskudsvarer fra Thise Mejeri til de socialt udsatte, som FødevareBanken leverer mad til. Nu udvider de to parter samarbejdet og indgår tillige et erhvervspartnerskab

De modtagesteder FødevareBanken leverer mad til, har i flere år haft glæde af nogle af Danmarks bedste mejeriprodukter, nemlig dem fra Thise Mejeri. Overskudsproduktion og andre varer Thise ikke har haft mulighed for at sælge, er i stedet for at blive kasseret, blevet doneret til FødevareBanken, der leverer overskudsmad til ca. 250 organisationer for socialt udsatte over det meste af landet.

Og nu har de to parter besluttet at styrke deres samarbejde og indgå et erhvervssamarbejde.

- Jeg er meget glad for, at Thise Mejeri ønsker at øge samarbejdet med os, så det nu bliver til et egentligt erhvervspartnerskab, der udover varer også omfatter økonomi, kommunikation og strategi, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

-At modtage overskudsmad er selvfølgelig helt afgørende for, at vi kan fungere, men at drive en organisation som FødevareBanken, kræver ud over mad tillige synlighed og økonomi. Det er meget glædeligt, at Thise på den måde er med til at løfte det ansvar, som jeg også synes er erhvervslivets, siger hun.

FødevareBanken har de seneste år etableret en række erhvervspartnerskaber. Blandt andet er Netto, Jyske Bank og nu altså
også Thise Mejeri med til at få FødevareBankens kølebiler til at rulle.

Om baggrunden for partnerskabet siger sales- and marketingdirector Peder Gerhard Jessen, Thise:

- FødevareBanken er med til at løse et meget konkret problem for os, når vi af og til står med uundgåelig overproduktion, fejl på emballage eller lignende – og for samfundet i det hele taget. Derfor er det selvfølgelig også rimeligt, at vi som virksomhed er med til at betale til, at FødevareBanken fortsat kan eksistere.

-lipe

4/4 2019