FachPack stiller skarpt på miljøet

FachPack stiller skarpt på miljøet

Så er det atter tid til emballagemessen FachPack. I år er bæredygtighed og miljørigtige emballageløsninger i fokus. Både på udstillernes stande, i showprogrammet og ved prisuddelingerne

Diskussionen om miljøvenlig emballage er måske ikke helt ny. Til gengæld har den nået nye højder i den offentlige debat. Senset i en nærmest verdensomspændene debat om plast. FachPack, den europæiske messe for emballage, processer og teknologi, har derfor gjort ’Miljøvenlig emballage’ til det centrale tema for 2019.

Det giver virksomhederne i emballageindustrien en mulighed for at præsentere deres innovative løsninger og nye tilgange på messen og diskutere dem med kunderne både på standene, i forelæsningsfora, i de specielle shows og ved prisuddelingsceremonierne. Messen foregår i Exhibition Center Nürnberg fra 24. til 26. september 2019.

Udarbejd en liste med relevante produkter

- For at gøre det nøgletemaet om 'Miljøvenlig emballage' klarere, har vi opdelt det i fire områder. Specifikt handler det om genanvendt emballage, ressourcesparende materialer, genanvendelig emballage og systemer og nye miljøvenlige processer, forklarer Cornelia Fehlner, direktørudstilling FachPack på NürnbergMesse.

Produkter, der passer til en eller flere af disse fire kategorier, er specielt markeret i udstiller-  og produktdatabasen på FachPacks webside. Besøgende der for eksempel er interesserede i genanvendelig emballage, kan udarbejde en liste, der indeholder alle de relevante produkter fra udstillingsvirksomhederne om dette emne og tjekke dem ud på forhånd.

På messen er udstillerne i de fire hovedtema-kategorier endvidere specielt identificeret for at gøre dem lettere at finde for interesserede besøgende.

70 produktpræsentationer

Udover udstilllertstanderne er der masser af information om nøgletemaet på de to fora, PackBox og TechBox. Her bliver der i løbet af messen præsenteret i omegnen af 70 produktpræsentationer på scenerne i løbet af de tre dage, ligesom der vil være masser af debatter.

På PackBox Forum i Hall 7, der har emner om emballage, emballagetryk og efterbehandling generelt på programmet, ligger fokus på bæredygtighed på messens første dag, den 24. september. Her bliver der diskuteret miljøvenlig design, genbrugsmål og anvendelse af råvarer.

Og så er det grundlæggende spørgsmål om plastemballages image og omdømme til debat. Endvidere vil World Packaging Organization (WPO) rapportere om den aktuelle status for cirkulær økonomi i Europa, ligesom eksperter fra HPE  diskuterer spørgsmålet ’Er træ et emballagemateriale, der redder klimaet, og hvordan kan man sætte gang i aktiviteter der sikrer bæredygtighed’.

Emballageteknologi og logistik

TechBox Forum i Hal 4 sætter fokus på emballageteknologi og logistik og vil også illustrere også genbrugstemaet. Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging (IVV) giver en grundig gennemgang af de aktuelle teknologiske udfordringer i forbindelse med genanvendelig emballage.

Der er indlæg om nye bionedbrydelige og bæredygtige emballagematerialer og så behandler Packaging Excellence Center (PEC) spørgsmålet om, hvordan bæredygtige strategier kan hjælpe fabriksoperatører med at reducere deres miljøaftryk.

Godt design og bæredygtighed

Show’et ’Premium Packaging’ i hal 8 blev afholdt for første gang på den forrige FachPack og blev en øjeblikkelig succes hos de besøgende. I år er showet, arrangeret af NürnbergMesse i samarbejde med bayern design, og har ’Miljøvenlig premium emballage’ som hovedtema.

Problemstillinger som bliver belyst, omhandler blandt andet hvad design bidrager med for at skabe bæredygtig emballage. De innovative produkteksempler viser, at godt design og bæredygtighed, ikke nødvendigvis er modsætninger.

Samtidig sætter forbrugerne pris på emballage, der er godt for miljøet. Med udgangspunkti konkrete produkter viser showet eksempler på at man sagtens kan opnå harmoni mellem vellykket brandidentitet, førsteklasses design og bæredygtig emballage.

Sætter pris på miljøet

På messens første dag, den 24. september, uddeler det tyske emballageinstitut (dvi) den ansete ’German Packaging Award’ for emballageløsninger fra Tyskland og udlandet i ni kategorier. I kategorien ’bæredygtighed’ vurderes indsendte produkter ud fra perspektivene om genanvendelighed, miljømæssige fordele, materialevalg, genanvendelighed og bevarelse af ressourcer.

Den 25. september annonceres vinderne af Sustainability Awards for første gang. Kategorierne tæller blandet andet  Biobaseret emballage, Genanvendelig emballage og Bedste bæredygtige emballageinnovation.

Sustainability Awards uddeles af det britiske magasin Packaging Europe. Vinderne af både den tyske emballagepris og Sustainability Awards kvalificerer sig til at deltage i WPO WorldStar Awards.

-hawin

8/8 2019