En slikrevolution kræver den rette emballage

En slikrevolution kræver den rette emballage

For Purebites er emballage ikke bare emballage. Med et produkt, der er produceret af rene og naturlige ingredienser, skal den rette emballageløsning vælges med omhu og omtanke for både klima og miljø

Danske Purebites har startet, hvad de selv betegner som en slikrevolution. Et opgør med tilsætningsstoffer, smagsforstærkere og e-numre.

I stedet har Purebites udviklet et sundere alternativ baseret på økologiske og naturlige ingredienser som dadler, mandler og forskellige frugter.

- Da min datter begyndte at få øjnene op for slik, havde jeg svært ved at finde et renere og bedre alternativ i forhold til de produkter, der ellers var på hylden. Jeg fandt hurtigt ud af, at en figenstang og lignende produkter ikke kunne konkurrere med det traditionelle fredagsslik, så det blev startskuddet til Purebites, fortæller Alex Nørgaard Grut, stifter og medejer af Purebites.

I forbindelse med opstarten og udviklingen af produktet, har Alex Nørgaard Grut også været meget fokuseret på at finde den rigtige emballageløsning og -leverandør.

- For at understøtte Purebites DNA, har det været vigtigt for os at finde en dansk leverandør med produktion i et nærmarked. Der er stadig meget, vi kan gøre, men vi stræber efter at opnå et klimaaftryk, der er så minimalt som muligt, siger Alex. 

Derfor faldt valget på emballageleverandøren Grathwol med adresse i Karlslunde, der gennem de sidste 10 år har specialiseret sig i forskellige typer af emballager, og som især de sidste to år har haft massivt fokus på udvikling af mere klimavenlige alternativer.

- Jeg har fået rigtig god og kompetent vejledning gennem hele processen. Det er tydeligt, at de har et dybt branchekendskab, og der er ikke er en finger at sætte på hverken service eller rådgivning. Grathwol har guidet mig i en retning, der tilgodeser vores ønsker om minimalt klimaaftryk men stadig til en god pris.

Hos Grathwol er man også glad for samarbejdet fortæller emballagekonsulent Kasper Rasmussen.

- Purebites var på udkig efter en emballageløsning, der ikke lignede det, man ellers kunne finde i detailhandlen. Sammen med en af vores salgskonsulenter fandt vi frem til de to emballageløsninger, der findes i PureBites sortiment i dag. En af årsagerne til at valget faldt på disse er at de udskilte sig ved at have en slankere profil, som dermed giver højde til emballagerne samt flere forskellige lågtyper.

I dag kan Purebites findes i flere end 125 butikker over hele landet samt i Norge, Sverige og Tyskland.

-hawin

17/6 2022