Emballagemesse er pakket og klarinterpack 2023 har været fuldt booket i over et år og vil fylde hele udstillingsområdet. Interesserede virksomheder kan stadig melde sig på ventelisten og dermed også have chancen for at udstille.

Emballagemesse er pakket og klar

Efter seks år og en aflysning under pandemien er verdens største messe for emballageindustrien og relaterede procesindustrier atter i omdrejninger. Fra 4. til 10. maj 2023 bliver Düsseldorf igen mødestedet og teknologiværkstedet for fremtidens emballageløsninger

18 haller, målrettede udstillingsområder, nye specialmesser og fora demonstrerer emballageindustriens kraft. Omkring 2700 udstillere fra hele verden præsenterer teknologi- og emballagetrends fra hele værdikæden.

Her, seks år efter den seneste interpack-messe blev afholdt, betyder det, at et væld af nyudviklede løsninger til markedet bliver vist.

Megatrends som forbundethed, sikkerhed og bæredygtighed har stor indflydelse på fremtidens emballageindustri og den udvikling, der præger den. Det demonstrerer interpack-messen på bedste vis.

- Forhold som ressourceknaphed og forstyrrelser af forsyningskæderne udgør store udfordringer for industrien, samtidig med at faktorer som stigende efterspørgsel, ny teknologi og en voksende bevidsthed om bæredygtighed giver os store chancer for at tage store skridt fremad. På den måde er interpack stedet, hvor industrien skaber fremtiden på globalt plan, siger Thomas Dohse, projektdirektør for interpack.

Effektiv planlægning
Messen har i 2023-udgaven gjort meget ud af, at de forskellige industrier hver især er samlet på sammenhængende arealer.

Dermed bliver det nemmere for de besøgende at få overblik over udstillerne fra både fødevare-, drikkevare-, konfekture-, bager-, farma-, kosmetik-, non-food- og industrivareindustrien. Det er et helt ny layout for udstillingshallerne, som har muliggjort konceptet.

Udstillingens øvrige omdrejningspunkter såsom emballagematerialer og emballagevarer, maskiner til mærkning, produktion af emballagemateriale og integreret trykt emballage samles også i deres egne haller.

Udstillere på de medfølgende leverandørers messe ’komponenter’ vil også være vært i deres egen hal. Det optimerer orienteringen for de besøgende og gør det muligt at planlægge besøget mere effektivt.

Inspirationen slår til
Det har altid ligget i kortene, at interpack ønsker at etablere progressive og visionære koncepter, og så fortsætter man med at udvide det medfølgende program.

I øjeblikket er der planer om flere specialshows og fora. For eksempel sikrer særlige temadage, at besøgende får målrettet information. interpack bruger det til at demonstrere løsninger på aktuelle udfordringer inden for emballageindustrien.

Fokus er blandt andet rettet mod cirkulær økonomi, ressourcestyring, digital teknologi og produktsikkerhed. Og uden for åbningstiden på messen holder interpacks digitale kommunikationsplatform Tightly Packed fingeren på pulsen og tilbyder løbende information om den nyeste udvikling, best practices og trends.

-hawin

 

 

 

 

Læs mere om fødevareemballage

14/2 2023
NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem

Udover masser af musik er NorthSide kendt for bestræbelserne på at optimere sin bæredygtige profil. I år tester festivalen en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres

"Grimme" grøntsager går som varmt brød

Sidste år reddede danske forbrugere hele 500.000 poser med skæve, krumme og frasorterede madspildsagurker. Og Danmarks største væksthus-grøntsagsproducent og Stop Spild Af Mad’s samarbejdspartner, Nordic Greens har derudover allerede opnået FN’s Verdensmål mod madspild 10 år før deadline

Lyras vinder international pris for innovation og disruption

Lyras vinder international pris for innovation og disruption

Lyras, hvis teknologi, raslysering, sparer markante mængder energi og vand i forhold til gammeldags pasteurisering, vinder prisen Food Tech Innovation Award 2023 – Most innovative FoodTech Startup i Bilbao, Spanien

Dansk verdensrekord i bakke-dispensering

Dansk verdensrekord i bakke-dispensering

Efter flere måneders intensiv forberedelse satte emballage-virksomheden Qupaq en officiel verdensrekord ved at dispensere hele 1.094 bakker på bare 60 sekunder under Interpack 2023 i Düsseldorf. Formålet var at sætte fokus på innovation i fødevareindustrien. Se video:

Næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt bliver til værdifuld tang

Næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt bliver til værdifuld tang

I stedet for at forurene havet og klimaet skal næringsstoffer og CO2 fra reje- og fiskeopdræt på land bruges til at producere en grøn protein- og fiberholdig tangart til menneskeføde. Det er formålet med et nyt stort innovationsprojekt ledet af Københavns Universitet og medfinansieret af Innovationsfonden

Borealis lancerer ny PP monomaterialepose designet til genbrug

Borealis lancerer ny PP monomaterialepose designet til genbrug

På det det netop afholdte Plastics Recycling Show Europe (PRSE) i Amsterdam har producenten præsenteret en emballage af over 95 procent PP, udviklet med samarbejdspartnere til en række blæse- og støbe filmekstruderingsprocesser. På engelsk:

Stora Enso introducerer nyt emballagemateriale til køle og frysevarer

Stora Enso introducerer nyt emballagemateriale til køle og frysevarer

Tambrite Aqua+ er et nyudviklet, cirkulært emballagemateriale til fødevareemballage på køl eller frys. Det fiberbaserede karton reducerer behovet for fossilbaseret plast og forbedrer genanvendeligheden efter brug. På engelsk:

PulPac i samarbejde om hurtig adgang for støbt fiber til USA

PulPac i samarbejde om hurtig adgang for støbt fiber til USA

Emballageproducenten udvider sine muligheder med et partnerskab med maskinproducenten Curt G. Joa Inc - kaldet JOA , som kan tilbyde nøglefærdige maskinløsninger til udbredelsen af fibermaterialer som alternativ til plastik. På engelsk:

Peter Larsen: første kaffemærke med ny type genbrugsemballage

Peter Larsen: første kaffemærke med ny type genbrugsemballage

I 2030 skal affald være fortid i kaffebranchen, mener den danske kaffevirksomhed, som nu tager endnu et stort skridt i retning mod sit erklærede mål. Virksomhedens nye emballage er 94 procent genanvendelig og udleder 55 pct. mindre CO2