Emballagegruppen er leverandør af totalløsninger
Bestyrelsesformand og ejer Otto Christensen flankeret af Henrik Rhode (tv.) og Gert Steensgaard, henh. salgschef for Dan Labels og salgsdirektør Emballagegruppen.

Emballagegruppen er leverandør af totalløsninger

Med oprettelsen af Emballagegruppen A/S januar 2014 er Good Food Group parate til at tilbyde totalløsninger inden for både kartonnage og etiketter til danske og udenlandske vareproducenter

FØDEVARE EMBALLAGE Trangen til at se virksomheden blomstre og samtidig sikre fremtiden som en selvstændig virksomhed har været drivkraften bag fødevarekoncernen Good Food Groups udvikling de seneste mange år.

Som knopskydning på den vidtforgrenede forretningsimperium er emballagedelen med kartonnagevirksomheden Emballagegruppen og etikettrykkeriet Dan Labels nu endelig på plads, så koncern kan fortsætte sin omfattende og uafhængige rejse mod bedre fødevareprodukter.

Stille men kraftfuld konsolidering
Sammenlægningen i Emballagegruppen har været en stille men kraftfuld konsolidering inden for den danske emballagebranche. - Vi ønsker at være en innovativ og fleksibel leverandør af kartonnage, tryksager og etiketter i Nordeuropa, siger bestyrelsesformand og ejer af Good Food Group, Otto Christensen, der midlertidig er at finde bag roret af Emballagegruppen, der ligesom Dan Labels ligger i Vejle.

- Hovedformålet med oprettelsen af Emballagegruppen er at opnå synergieffekter i sammenlægningen, fortæller Otto Christensen. – Vi er nu fuldt oppe at køre med vores produktion på Englandsvej og på Dan Labels på Industrivej i Vejle, der har henh. 100 og 30 ansatte.

Det er konceptet bag firmaet at levere en solid bredde af kartonnage- og tryksags løsninger i få formater. - Ved at tilpasse produktionsapparatet til få standardformater i både kartonnage og tryksager, kan Emballagegruppen tilbyde mange ens produkter til en lav pris, hvor kunderne bliver tilbudt en god totalløsning på deres trykbehov, siger Otto Christensen. Der køres med samme format i hele fabrikken, hvilket giver en fleksibel og et tilgængeligt produktionsapparat, der kan udnyttes optimalt.

Tre KBA trykmaskiner
Emballagegruppen råder nu over tre store KBA trykmaskiner, de to med 6 farver og den tredje med 8 farver, der er vendbar efter de 4 første og således sparer tid ved dobbeltsidet tryk. – Vi kan tilbyde traditionel vandlak, beskyttende vandlak og UV lak, fortæller Gert Stensgaard, salgsdirektør i Emballagegruppen. Fremover vil en del af kartonmaterialet ankomme i ruller og blive arkskåret på fabrikken.

- Den 8 farvet trykmaskine er over sommeren blevet ombygget til at kunne køre coldfoil, hvor det første værk påfører lim og det andet værk lægger folien på. – At vi nu kan tilbyde inline forædling sparer os tid og viser, at vi gerne vil kunne tilbyde vores kunder noget mere, siger Gert Stensgaard. Især indenfor både den farmaceutiske industri og konfekture industrien, er der interesse for guld, sølv eller farvet folie, men også på tryksager vil kunderne gerne kunne have muligheden og dermed differentiere sig i markedet. Bagefter banker tre store Bobst Spanthera 106 stansemaskiner kartonnageemnerne ud i rasende fart og Bobst Alpina klæbemaskiner færdiggør kartonnagen.

Digitale lækkerier
Også en spritny HP Indigo 5500 digital trykmaskine samt en Spartanics laserstans er der blevet plads til i den nye fabrik på 12.000 m2. – Vi tilbyder digitaltryk til både tryksager og kartonnage, hvor vi hurtigt kan få fremstillet fx færdige kartonæsker til promotionskampagner eller messebrug med et virkeligt flot tryk og stanset og med bukkelinjer med vores laserstans, fortæller Gert Stensgaard.

Korte kartonnageserier, mindre tryksags oplag på op til 10.000 stk. og hurtighed er nøgleordene, supplerer Henrik Brix, digital printoperatør på den nye digitale linje.

Vil gerne være bedst
Kartonnagedelen er det største område for Emballagegruppen med kartonnage, bakker til fx tomater og kartofler samt formstøbte bageriforme til bake-ready produkter, der kan erstatte de ellers miljøbelastende alu-bakker. Også kartonnage til fastfood samt inhouse rudeisætning er på programmet i Emballagegruppen.

Forretningskonceptet i Emballagegruppen bygger på at kunne tilbyde flere typer produkter til den samme kunde. – Vi ønsker at kunne opfylde vores kunders fulde emballage- og tryksagsbehov, så de kun behøver at gå til en grafisk leverandør, siger Otto Christensen. - Vi vil gerne have lov til at bevise, at vi er bedst, slutter Otto Christensen rundturen på Emballagegruppen.

Dan Labels med crossover
Dan Labels på Industrivej råder over fem Nilpeter flexotrykmaskiner, heraf to der med samme bredde på 330mm giver nogle gevaldige fordele i ordreafviklingen: - Alle vores klicheer og stanseværktøjer og derved etiketopgaver kan frit flyde mellem de to maskiner. Vi har derved stor fleksibilitet i vores produktion og det kommer direkte vores kunder til gode i form af hurtig afvikling af ordre, siger Henrik Rhode, salgschef i Dan Labels, der somme tider må køre i treholdsskift for at følge med. Nilpeter FB Line 3300 er desuden udstyret med crossover, der giver mulighed for tolagsetiketter og derved en forædling af produktet.

- Vi kan også lave unikke koder og derved fx skrabelodder med vores lotterisystem på flexotrykmaskinen, så vi kan snart tilbyde alle former for etiketløsninger, fortæller en glad produktionschef Jakob Abildgaard, inden han haster videre, for der er en maskine, der kalder på hans assistance.

Etikettrykkeriet har lige installeret en ny hotfoil- og embossingmaskine fra Grafisk Maskinfabrik, der i første omgang er indkøbt til at producere flotte vinetiketter. – Vin er blevet et kæmpe projekt for os, hvor vi er startet med en stor vinkunde, siger Henrik Rhode. - Vi er fødevarecertificeret og arbejder desuden på at kunne trykke på folie, så vi kan tilbyde fx sleeves og mindre fleksible emballager, slutter Henrik Rhode rundturen fra Vejle.

Dan Labels A/S og Emballagegruppen A/S indgår i emballagedivisionen under Good Food Group A/S. Emballagegruppen blev etableret 1. juli 2013 ved en sammenlægning af Mammens Emballage A/S, Schweitzer A/S og Højrup Æskefabrik A/S.
Good Food Group A/S, oprettet i 1951, er en større familieejet fødevarekoncern med egne varemærker, fx Svansø og GreenValley, og med produktion i syv lande. Omsætningen var i 2013 på over 1,3 mia. kr. og havde omkring 750 ansatte.

-jk

29/8 2014