De udvalgte og de fravalgte i nye brands

De udvalgte og de fravalgte i nye brands

Kvalitetsgrøntsager fra Alfred Pedersen & Søn kommer fremover til at fylde endnu mere i Salling Groups butikker. På samme tid lanceres et helt nyt brand, der rummer de helt perfekte grøntsager - og et andet, unikt brand med fokus på reduktion af madspild, med skæve og deforme tomater, agurker og peberfrugter

Kunder i Bilka, føtex og Netto får nu mulighed for at vælge, om de danske grøntsager skal være perfekte i form, størrelse og udseende, eller om det ikke gør noget, at de måske er en anelse skæve, krumme, krogede eller har små skader. Sammen med det fynske væksthusgartneri Alfred Pedersen & Søn lancerer Salling Group 'Pedersens Udvalgte', der er af allerhøjeste kvalitet, og 'Pedersens Fravalgte' med et fokus på at undgå madspild.

Kun udseende adskiller
'Pedersens Fravalgte' sælges til nedsat pris, således mest muligt fra væksthusgartneriet bliver brugt rundt om i de danske køkkener. Ved at sænke prisen er håbet, at kunderne bliver motiveret til at bekæmpe madspild gennem deres indkøb uden, at de går på kompromis med den gode smag.

Selvom den udseendemæssige kontrast mellem de 'Udvalgte' og 'Fravalgte' er stor, er det ens for begge, at smagen er i top. På den måde er det et fåtal af grøntsager, som ikke ender i Salling Groups butikker.

- For os er høj kvalitet essentielt, når vi sammensætter vores udvalg af danske grøntsager, og netop høj kvalitet er dybt forankret hos Alfred Pedersen & Søn. Vi har igennem flere år haft fornøjelsen af at kunne tilbyde vores kunder danske tomater og agurker i topklasse fra Alfred Pedersen og Søn, og vi glæder os til at tilbyde kunderne vores nye serier, som favner både kvalitet og et skarpt fokus på madspild, siger Stephan Bruhn, der er indkøbsdirektør for Frugt & Grønt i Salling Group.

Tætte samarbejder om at undgå madspild
Alfred Pedersen & Søn, der er beliggende ved Bellinge udenfor Odense, producerer både økologiske og konventionelle grøntsager i væktshusgartneriet. Gartneriet leverer grøntsager til Salling Groups butikker hele året rundt, så kunderne kan få både tomater, agurker og peberfrugter, uanset om kalenderen siger juli eller februar.

- Vi har haft et tæt samarbejde med Salling Group gennem mange år, og det har vi nu udvidet. På den måde kan vi få unik indsigt i kundernes behov og efterspørgsel, så vi kan udvikle og producere lige netop de grøntsager, som forbrugerne ønsker. Og med grundig ressourceudnyttelse med brug af bl.a. opsamlet regnvand kan vi producere væksthusgrøntsager året rundt, siger Mads Pedersen, direktør hos Alfred Pedersen & Søn, og han fortsætter:

- Sammen med Salling Group deler vi ambitionen om at reducere madspild. På kort tid er det lykkedes os at nedbringe vores spild markant, og vi er på nuværende tidspunkt godt på vej mod at halvere vores madspild frem mod 2030. Og med 'Pedersens Fravalgte' tager vi nu endnu et skridt i den rigtige retning, så vi får udnyttet råvarerne til fulde, siger Mads Pedersen.

Produkterne under 'Pedersens Udvalgte' er navngivet efter Mads Pedersens familie. 

Også føtex og Bilka har halveret sit madspild og sigter nu mod en samlet reduktion på 75 % inden 2030 i forhold til 2014, mens også Netto er godt på vej.

En vigtig brik på vejen mod det nye mål er Alfred Pedersen & Søns samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, der deler samme tanker og ønsker om mindre madspild.

-lipe

 

8/6 2021