DAT indfører genbrugskopper i Bornholmerflyene

DAT indfører genbrugskopper i Bornholmerflyene

Omkring 300.000 engangskopper om året bliver fremover erstattet af New Loop-kopper, der skal indsamles, vaskes og bruges igen og igen af passagererne mellem Rønne og fem andre danske byer. Det fortæller DAT på sin Facebook-side. Flyselskabet er det første i Danmark, som indfører genbrugsemballagen

Af Lisbeth Petersen

New Loop-kopperne er udviklet i samarbejde mellem Teknologisk Institut, DTU og Dansk Retursystem. De er fremstillet af fødevaregodkendte, genbrugte plastmaterialer og fossilfri plast, der kan indgå i en almindelig PP-plastblanding, og som er 100 procent genanvendelig ved slutningen af deres livscyklus.

Termokopperne, som passagererne fra nu af får serveret kaffe og te i, skal kun bruges to gange, før de har reduceret CO2-forbruget med mellem 20 og 30 procent sammenlignet med en traditionel papkop. Og New Loop-kopperne vil kunne genbruges mange gange - hvis passagerne også tænker miljøvenligt, når de har tømt koppen.

Derfor opfordrer DAT i sin kommunikation de rejsende i alle aldre til at passe godt på emballagen.

New Loop er en dansk startupvirksomhed, stiftet i 2019 af bl.a. Gitte Saaby Kjær og videreudviklet sammen med tegneren, klimaaktivisten mm. Anders Morgenthaler.

Initiativet er en del af DATs overordnede #IFLYGREEN strategi, som forudser en helt grøn flytrafik i fremtiden. Flyselskabet Danish Air Transport blev etableret i 1989, og har i dag tæt på en million passagerer om året DAT

9/6 2022