Cirkulær fødevareemballage drager mod nye horisonter

Cirkulær fødevareemballage drager mod nye horisonter

Producenten af fødevareemballage, Faerch, er blevet solgt til A. P. Møller Holding for 1,9 milliarder Euro

Hos Faerch er der stor tilfredshed med at blive indlemmet i folden hos den nye ejer.  

- Vi er glade og stolte over at blive en del af A.P. Møller Group. Det passer perfekt med hensyn til vores kerneværdier, og vi oplever fuld støtte til vores strategi for at udvikle industrien og skabe cirkulære emballageløsninger. At blive en del af A.P. Møller Group og dens enestående familiehistorie, dens langsigtede investeringer og internationale netværk medfører mange fordele og muligheder for Faerch, siger Lars Gade Hansen, CEO, Faerch Group.

Faerch har bæredygtige emballageløsninger som et af sine store fokusområder. Blandt andet producerer man fødevareemballage af genbrugsplast, som så igen kan genbruges og indgå i et utal af cyklusser.

Netop den tilgang til industriel emballageproduktion er da også noget, der har medvirket til A. P. Møller Holdings interesse for at købe virksomheden.  

- Vi investerer i og bygger virksomheder, der har en positiv indvirkning på samfundet. Med sit fokus på at gøre fødevareemballage cirkulær har Faerch en klar positiv indvirkning på samfundet, og vi er stolte af at byde Faerch velkommen til A.P. Møller Holding. Med vores globale forankring og omfattende netværk er vi overbeviste om, at vi bliver en værdiskabende samarbejdspartner, som på lang sigt kan bidrage til at Faerch fremskynder sin position som den førende producent af bæredygtig fødevareemballage, siger Jan Nielsen, CIO, i A.P. Møller Holding.

Faerch fortsætter som et separat selskab. Med de nye ejere øger Faerch sit momentum yderligere med henblik på at sætte gang i overgangen til cirkulær produktion af fødevareemballage. På den måde bliver man i stand til at skalere sin bakke-til-bakke-genindvinding til flere lande.

Transaktionen med Faerch er betinget af godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder og afslutningen af Faerchs nyligt annoncerede overtagelse af Sirap fødevareemballagevirksomhederne i Italien, Polen og Spanien.

-hawin

 

 

 

14/12 2020