Bobler på (ægge)bakken

Bobler på (ægge)bakken

Ruinart Champagne fra den franske luksusvareproducent Moët Hennesy Louis Vuitton - LVMH - har fået udviklet en let papiremballage, som erstatter gaveæsken og er 100 procent genanvendelig. Se video

Af Lisbeth Petersen

Det er den engelske papirproducent James Croppers kreative, team Colourform som sammen med den fransk/italienske emballagevirksomhed Pusterla 1880 har udviklet fiberemballagen for vinhuset MaisonRuinart, der er en del af LVMH.

Det tog to år og syv prototyper at nå frem til resultatet, som har fået navnet 'Second Skin'.


Emballagen er produceret af naturfarvet, tykt papir, som minder om æggebakkemateriale: De naturlige cellulosefibre fra bæredygtige, europæiske skove er ni gange lettere end champagneflaskernes tidligere gaveæsker, og dermed nedbringer vinhusets sin CO2udledning fra champagneproduktionen med 60 procent.

Second Skin bliver støbt om hver enkelt flaske og får derefter en påtrykt, farvet etiket og en prægning med firmaets monogram.

Se kort video om produktionen:

11/11 2020