Arlas økologiske omsætning i Danmark runder en milliard kroner

Arlas økologiske omsætning i Danmark runder en milliard kroner

I 2015 søsatte Arla en ambitiøs strategi om at øge omsætningen af økologiske produkter i Danmark med 50 procent inden 2020. Nu er virksomheden kun syv procent fra målet, som skal sikres ved investeringer i innovation og lancering af en række nye økologiske produkter i 2019.

15 økologiske fødevarelanceringer, investeringer i markedsføring, innovation og bæredygtig emballage er blandt Arlas skyts for at nå den ambitiøse økostrategi. Arla, der er verdens største økologiske mejeri, satte nemlig i 2015 en målsætning om at øge omsætningen af økologiske produkter med 50 procent inden 2020. Det svarer til et årligt salg af økologi på 1,2 mia. kr. Nu er tallene for 2018 gjort op, og Arla er nu kun syv pct. fra målet.

Arlas omsætning af økologiske produkter vækstede i 2018 med seks procent svarende til 58 mio. kr., og det får det samlede økosalg for året til at lande på 1,047 mia. kr. Dermed når Arla en vigtig milepæl.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi allerede nu runder en økologisk omsætning på 1 mia. kr. Og piler peger opad. Det understreger, at vi har ramt plet med Arlas økostrategi om større udvalg og tilgængelighed af økologiske produkter for danskerne, siger Jakob B. Knudsen, der er landedirektør i Arla Danmark.

Danskerne spiser flere økologiske produkter
Mælk står fortsat for den største andel af Arlas økologiske salg, men danskerne putter i stigende grad også andre økologiske mejeriprodukter i indkøbskurven. De økologiske, gule skæreoste, laktosefri produkter og lanceringen af den populære Lurpak smør i en økologisk variant har alle oplevet markant vækst i 2018.
Samtidig stiger salget af Arlas økologiske mærke ØKO, der voksede med ni pct. i 2018.

ØKO er en satsning fra Arlas side om at demokratisere økologi, så det bliver mere tilgængeligt for danskerne til en billigere pris. Og det viser tallene, at fødevarevirksomheden er lykkedes med.
For at nå målet for den ambitiøse femårsstrategi skal salget af økologi stige med yderligere syv procent i 2019. .

Flere produkter i grøn emballage
I 2018 blev der lanceret 15 nye økologiske varianter af både nye og velkendte Arla-produkter, og det er ifølge Jakob B. Knudsen også planen i 2019 at lancere yderligere 15 økologiske produkter.
- Forbrugerne viser stor interesse for økologiske alternativer, og det kvitterer vi naturligvis for ved at lancere endnu flere økologiske produkter i 2019,siger Jakob B.Knudsen og fortsætter:
- Og vi kan se, at økologisk innovation betaler sig. Derfor har vi netop lanceret den nye økologiske yoghurt ØKO KUN, der kun indeholder frugt og yoghurt og dermed er helt uden tilsat sukker og tilsætningsstoffer. ØKO KUN er resultatet af en innovativ proces, hvor vi skubber rammerne for, hvad vores økologiske produkter indeholder og består af. Samtidig vil et fokusområde i 2019 ligeledes være at konvertere endnu mere af vores emballage til grøn og miljøvenlig emballage, hvilket er en vigtig prioritering for Arla.

-lipe

 

13/3 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Primoreels

  Primoreels

  Fremtidens emballage løsninger.
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer