Arla investerer knap fire milliarder kroner

Arla investerer knap fire milliarder kroner

Dansk mejeriproduktion bliver tilgodeset med næsten halvdelen i investeringsplanen, som skal øge Arla Foods' salg uden for Europa. De hurtigst voksende vækstmarkeder er Mellemøsten og Nordafrika, Kina og Sydøstasien, Afrika syd for Sahara og USA

Danmark er det land, hvor Arla Foods investerer mest i 2018, da størstedelen af koncernens eksport ud af Europa produceres på selskabets danske mejerier.

Blandt de mejerier, som modtager de største investeringer i år, er:

Arinco i Videbæk: samlet investering i 2018 på knap 443 millioner kr. til udvidelse af mælkebehandlingskapacitet til fremstilling af børneernærings-produkter.

Danmark Protein i Nr. Vium:samlet investering i 2018 på godt 412 millioner kr. til nyt spray tårn og udvidelse af produktion af specialingredienser til fødevareindustrien mm.55

Troldhede Mejeri: samlet investering i 2018 på knap 97 millioner kr. til udvidelse af produktion af Castello specialoste til eksport.Koncernledelsens beslutning om at øge virksomhedens investeringer betydeligt blev i denne uge godkendt på et møde i London af Arla Foods' bestyrelse, som primært består af valgte andelshavere. Arla vil investere i ny, udvidet og forbedret produktionskapacitet såvel som innovativ teknologi.

Bestyrelsesformand Åke Hantoft understreger, at alle Arla Foods' investeringer skal sikre langsigtede vækst- og indtjeningsmuligheder for mejeriets 11.200 europæiske andelshavere.

 - Arla har en historik med gode investeringer, som har skabt vedvarende vækst. I bestyrelsen har vi besluttet at øge investeringerne, fordi vi har identificeret nye projekter og investeringer, som på både kort og lang sigt har potentiale til at give et betydeligt afkast. Den forretningsvækst, som investeringerne vil skabe for vores andelsselskab, vil skabe vækstmuligheder for andelshaverne. Vi ser investeringerne som værende væsentlige for vores fremtidige forretning, siger Åke Hantoft.

Igennem det seneste årti har Arla øget koncernens globale forretning med 50 procent og opererer nu i 120 lande over hele verden. Dette års investeringer er fokuseret omkring fire kerneområder:

Imødekomme den stigende efterspørgsel på mejeriprodukter

Sunde og naturlige produkter, som matcher forbrugernes livsstil

Vise vejen inden for valle

Bæredygtig fødevareproduktion

Mens produktionen af mælk globalt er svingende, fortsætter forbruget af mejeriprodukter som helhed med at vokse hurtigere end nogensinde før. Og Investeringerne kommer på et tidspunkt, hvor Arla fortsætter med at levere på de store fødevaretrends, der påvirker forbrugernes efterspørgsel efter sunde mejeriprodukter som led i en naturlig og balanceret kost.

Udover Danmark investerer Arla frem til 2020 615 millioner kr. i Storbritannien, 585 millioner kr. i Sverige og ca. 487 millioner kr. i Tyskland. 270 millioner kr. investeres i produktion i andre lande.

-lipe

 

31/1 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Vangby

  Vangby

  Totalleverandør i Palle- og Kartonpakning.
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer