Arla fordobler salget af fløde

Arla fordobler salget af fløde

December rimer på julehygge, traditioner og god mad, og fællesnævneren for julegodterne er, at mange af dem indeholder piskefløde. Det gælder alt fra risalamande og bagværk til tarteletter og brun sovs. Derfor sprænger Karolines Køkkens flødesalg kurven i december, hvor danskerne køber dobbelt så meget piskefløde sammenlignet med resten af året

Risalamande, pebernødder, tarteletter og brun sovs er blandt de julelækkerier, som får danskerne til at smide mere end 6,4 millioner halvliters kartoner fløde i indkøbskurven i december. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit indtager mere end en halv liter piskefløde. Det viser salgstal fra Nielsen på vegne af Karolines Køkken.

-Julen er den højtid på året, som er omgærdet af flest traditioner, og lige præcis i år tror jeg, at mange danskere ser ekstra meget frem til at kunne samles med deres nærmeste til hyggelige stunder med god mad. Her er piskefløden en uundværlig ingrediens til at skabe julens genkendelige smagsoplevelser, siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken gennem 27 år.

Risalamande topper fortsat flødelisten – men en ny julefavorit er i top 5

Figuren viser, hvor mange tusinde liter piskefløde der bliver solgt per fire uger. Ref.nr. 02433431. Kilde: Nielsen ScanTrack, Dagligvarehandelen inkl. Hard Discount, Piskefløde, Volumesalg i liter, 40 4-ugentlige perioder, W44 2020 (Copyright © Nielsen).

Der er ikke nogen tvivl om, at risalamande er julens mest populære dessert. Alene i Karolines Køkkens database søger danskerne efter risalamande knap en kvart million gange i løbet af december. Den næstmest søgte opskrift er pebernødder med 42.000 søgninger. Det er efterfulgt af pandekager – den mest søgte opskrift året rundt – og julecheesecake, som altså er ny på danskernes jule-top-fem.

-lipe

1/12 2020