30 tons gratis overskudsmad skabte juleglæde hos 8.365 fattige danskere

30 tons gratis overskudsmad skabte juleglæde hos 8.365 fattige danskere

Det landsdækkende initiativ Juleoverskud blev i år til landets største velgørende julemadsuddeling til afviste julehjælps-ansøgere. Indsatsen har på en dag reddet 30 tons overskudsmad og samtidigt skabt juleglæde hos 3.020 udsatte danske familier

Over 900 frivillige uddelte lillejuleaften anslået 30 tons god gratis juleoverskudsmad og dagligvarer til en samlet værdi af ca. tre millioner kroner til 3.020 udsatte danske familier, som ellers var afvist til at få julehjælp.

Den landsdækkende indsats med over 900 frivillige fra Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp har involveret 302 REMA 1000 butikker, hvorfra den gratis overskudsmad og øvrige gratis godter blev uddelt til 3.020 udsatte familier. I alt fik 8.365 fattige danskere sig en bedre jul. 

Den gode overskudsmad og datokritiske fødevarer, som intet fejlede, kunne ikke sælges i butikkerne efter julen, da folk mister interesse for julemaden. Den landsdækkende maduddeling Juleoverskud har derved omdannet madspild til måltider flere tusind udsatte danske familier.

I år kørte Juleoverskud med de tre aktører på tredje år i træk og den nu landsdækkende maduddeling havde i år det hidtil største antal frivillige på, det hidtil største antal REMA 1000 butikker involveret - og var med til at hjælpe det hidtil største antal afviste julehjælps-ansøgere.

Også de andre detailkæder og organisationer har kigget Juleoverskud over skulderen og har igangsat deres egne juleuddelinger i år - noget som er vokset eksplosivt i år i forhold til de andre år. Det er et tegn på at Juleoverskud nu efter tre år har bidt sig fast og er blevet en landsdækkende succes. 

I Dansk Folkehjælp er der stor tilfredshed med initiativet Juleoverskud. Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler:

- Juleoverskud er et godt eksempel på hvordan nye innovative tiltag kan gøre stor gavn for fattige familier med et smalt madbudget, hvordan madspild helt konkret kan bekæmpes, og endelig hvordan et stort antal frivillige fra civilsamfundet kan aktiveres i en fælles sag. Juleoverskud matcher endvidere FN's Verdensmål, hvor der er fokus på at det globale madspild på detail- og forbrugerniveau pr. indbygger halveres og fødevaretab i produktions- og forsyningskæder.

Initiativtager til Juleoverskud er iøvrigt organisationen Stop Spild Af Mad.

-hawin

 

 

2/1 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • hubergroup

  hubergroup

  More than just ink …