Optima giver fart og smidighed til emballering af hygiejneprodukter

Optima giver fart og smidighed til emballering af hygiejneprodukter

På INDEX, som verdens førende messe inden for non-wovenssektoren præsenterer virksomheden sin nye OPTIMA HSC horisontale højhastigheds-kartonneringsmaskine, og en løsning, der gør det muligt at anvende en række miljøvenlige emballagematerialer i sektoren for papirhygiejneprodukter

Af Lisbeth Petersen

Efterspørgslen på bæredygtige emballagematerialer er større end nogensinde, og Optima vil bistå virksomheder med at klare denne udfordring ved at levere fleksible emballagesystemer som den nye horisontale højhastighedskartoner OPTIMA HSC.

Det viser virksomheden bl.a. på messen INDEX i Geneve fra den 18. til den 21. april.

-Mottoet for vores udstillingsområde er 'Deliving new flexibility in packaging', og den nye horisontale højhastighedskartoner OPTIMA HSC baner vejen for netop det. Som virksomhed kan vi kun opnå emballager, der er baseret på et holistisk syn på cirkulær økonomi med innovative teknologier. Det har vi både forstået og omfavnet, forklarer Oliver Rebstock, administrerende direktør for OPTIMA nonwovens GmbH.

Det, der gør den nye maskine speciel, er ifølge producenten, at den horisontale 'kartonnering muliggør en smidighed, der langt overgår de løsninger, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet. Systemet har en emballeringsproces, der sætter nye standarder for hastighed og formatfleksibilitet i papirhygiejne-industrien. OPTIMA HSC kan også fleksibelt tilsluttes til posepakkemaskiner. Med denne kombination er det muligt at bruge en bred vifte af emballagematerialer i ét system, herunder pap, papir, biologisk nedbrydelige og PE poser.

Digital serviceløsning til bæredygtig produktion
Medarbejdere i produktionen bliver i stigende grad 'Connected Workers'. Optima applikationer understøtter maskinoperatører i deres daglige arbejde med maskinen ved. at de er forsynet med digitale hjælpesystemer, der hjælper dem med at håndtere maskinen.

Dette inkluderer f.eks. OPTIMA Format Change Assist, som giver trin-for-trin instruktioner til skift mellem forskellige pakkestørrelser. En fjernforbindelse til Optima Service mm. er også inkluderet i serviceporteføljen. De opnåede procesoptimeringer reducerer spild, øger effektiviteten takket være færre afbrydelser, og forbedrer systemtilgængeligheden, hvilket igen har en positiv effekt på at spare ressourcer i produktionen.

 

20/3 2023