Gerresheimer og Stevanato Group udvikler samlet platform til pharmaindustrien

Gerresheimer og Stevanato Group udvikler samlet platform til pharmaindustrien

Virksomhederne har i fællesskab udviklet en klar-til-brug løsning, i først omgang til hætteglas, baseret på den italienske fylde-teknologi. Samarbejdet skal hjælpe kunder til bl.a. bedre kvalitetsstandarder, højere effektivitet og færre omkostninger

Af Lisbeth Petersen

Tyske Gerresheimer AG, som er en førende leverandør af sundheds- og skønheds- og lægemiddelleveringssystemer og Italienske Stevanato Group S.p.A. som er en global leverandør af lægemiddelopbevaring og -levering og diagnostiske redskaber til bl.a. pharmaområdet er gået sammen om udvikling af en standardiseringssløsning.

Samarbejdet har til formål med det italienske EZ-fill-system at gøre 'Ready-to-use' (RTU) hætteglas til en standard, der er tilgængelig for en lang række pharmavirksomheder, tilbyde førsteklasses kvalitetsløsninger til patienter og reducere kompleksiteten på hele området. Den nye løsning vil også være tilgængelig for andre aktører på markedet for at standardisere fill-finish-operationer lige fra lægemiddeludvikling i en tidlig fase til produktion, emballering og til kommercialisering.

De to virksomheder vil dermed imødekomme den stigende efterspørgsel på RTU-hætteglas, som verdensmarkedet oplever i disse år, og med en standardisering af den industrielle påfyldningsproces understøtte kundernes skiftende behov.

System skal accelerere konvertering fra bulk til hætteglas
Platformen vil være baseret på den samme sekundære emballage, produktionsproces og steriliseringsmetode, hvilket skal sikre ensartethed i både slutkvalitet og kapacitet. Samtidigt vil den nye RTU-løsning ifølge de to parter give en betydelig reduktion af partikler i produkterne.

-Den nyudviklede platform vil tage anvendelsen af RTU-løsninger som hætteglas - og i fremtiden også patroner - til et nyt niveau. Takket være den kraftige reduktion af partikelbelastningen, bliver kvaliteten øget betragteligt. Vores innovative løsning, vil kunne overbevise markedet om at accelerere konverteringen fra bulk til RTU-hætteglas, siger Lukas Burkhardt, som er medlem af bestyrelsen for Gerresheimer AG. 

Mauro Stocchi, som er Chief Business Officer hos Stevanato Group tilføjer:

Vores EZ-fill hætteglasplatform er markedets mest etablerede til præ-steriliserede beholdere, og den nye forbedrede version til RTU-hætteglas vil vise dets fulde potentiale, når det gælder kvalitet, fleksibilitet og værdi for lægemiddelvirksomheder mv.

Den nye fælles udviklede hætteglasplatform vil blive præsenteret i detaljer på messen CPhI Worldwide Frankfurt i november 2022.

14/9 2022