flowbot ONE på vej ud i verden

flowbot ONE på vej ud i verden

Den danske robotvirksomhed Flow Robotics, der udvikler og producerer robotter til laboratorier, indleder nu et samarbejde med VWR International A/S. Det sender pipetteringsrobotten på verdensmarkedet

VWR International A/S er global leverandør af udstyr og teknologi til life science selskaber og forskningslaboratorier.

Robotten flowbot ONE blev lanceret ved årsskiftet og har siden fået stor opmærksomhed for sin innovative teknologi og sit brugervenlige design. Allerede nu står robotten og pipetterer i adskillige typer laboratorier hos virksomheder i Storkøbenhavn. Også laborantstuderende på uddannelser i København og i Odense bliver undervist i brugen af robotten.

Med den nye aftale forventer Flow Robotics at kunne installere flowbot ONE og servicere kunder endnu bedre end hidtil i resten af Danmark, fra starten af 2020 også i de nordiske lande og på længere sigt globalt.

- Det glæder mig at vi med dette samarbejde nu kan være tættere på vores kunder i et marked med stigende interesse for automatiseringsmuligheder, siger Annika Isaksson, direktør i Flow Robotics.

Hun fortsætter:

- Det er vigtigt for Flow Robotics at være der, hvor behovet for at lette belastende arbejdsopgaver er. Lige nu ser vi en stor og stigende interesse for vores produkt i både Danmark og dele af udlandet, og derfor er det rigtig godt at VWR International A/S kan bistå os i opgaven med at nå ud til kunderne.

For VWR International A/S er det nye samarbejde med den danske robotvirksomhed netop noget som åbner op for nogle spændende opgaver.
- Det er en nyskabende robot som Flow Robotics har udviklet, og vi glæder os til at komme i gang med at formidle produktet til vores kundeskare. Det er et samarbejde, som vi forventer os meget af, fortæller Kirsten Gram, administrerende direktør i VWR International A/S.

Fakta om Flow Robotics
Virksomheden udvikler og fremstiller fleksible, brugervenlige væskehåndteringsrobotter til automatisering af laboratorieopgaver. Robotterne udfører de ensidigt gentagne, tidskrævende og opslidende manuelle pipetteringsopgaver, giver konsistente resultater og frigør personalets tid til endnu mere videnskab.

Brugervenlighed er livsnerven for Flow Robotics. Da robotterne styres ved hjælp af en internetbrowser, kræves der ingen programinstallering. Der er heller ikke brug for programmeringsekspertise hos dem, som bruger robotten. Ved hjælp af patenteret teknologi kombineres livevideo fra robotten med en grafisk brugergrænseflade for at gøre protokolspecifikationerne intuitive og nemme at sætte op for alle.
I Flow Robotics' bestyrelse sidder blandt andet Thomas Nagy, tidligere Executive Vice President for Novozymes og Niels Bo Theilgaard, tidligere IT direktør for Bang & Olufsen.

Flow Robotics A/S er en dansk spin-off virksomhed fra IT Universitetet i København. Virksomheden blev grundlagt i december 2015 af professor og Universal Robot-medstifter Kasper Støy og adjunkt Andres Faiña, oprindeligt fra University of A Coruña i Spanien.Begge er ansat på IT-Universitetet i København.
Flow Robotics A/S er baseret i København og har ti ansatte.

-lipe

5/9 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Grathwol

  Grathwol

  Din Emballagepartner
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Superfos

  Superfos

  En Berry Global virksomhed, designer og fremstiller innovativ plastemballage.
 • GRAKOM

  GRAKOM

  Grafisk Kommunikation & Medier
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint