August Faller er klar til mere vækst

August Faller er klar til mere vækst

Den tyske emballageproducent øgede i 2018 sin omsætning til nyt rekordniveau, og investerer nu massivt i nye teknologier

August Faller kan se tilbage på et særdeles succesfuldt 2018. Virksomheden, der har sit hovedsæde i Waldkirch ved Freiburg i Tyskland, har således øget sin omsætning til et nyt rekordniveau. Med betydelige investeringer i nye produktionsanlæg og automatisering og digitalisering har Faller desuden rustet sig til yderligere vækst og en stabil fremtid.

August Faller er blandt de førende producenter af emballager til lægemiddelindustrien på det europæiske marked. En position, der blev konsolideret i det forgangne år: Koncernens omsætning steg med mere end syv procent – og nåede et rekordniveau med knap 132 millioner euro.

- Cirka tre fjerdedele af dette beløb har vi opnået i Tyskland, Schweiz og Østrig. Men også i Frankrig, Nordeuropa og på andre internationale markeder klarer vi os bedre og bedre fortæller Daniel Keesman, administrerende direktør i Faller-koncernen.

Internationalisering betaler sig
Det er især de udenlandske datterselskaber hos August Faller, der har bidraget til resultatet. Ud over de tyske produktionsanlæg i Waldkirch, Binzen og Schopfheim har virksomheden slået sig ned i Danmark og Polen med stor succes. I Großbeeren ved Berlin indgik Faller desuden et joint venture med den canadiske emballageproducent Bellwyck i 2018. Firmaet tilbyder serviceydelser inden for emballage til farmaceutiske produkter og logistiske serviceydelser til kliniske studier.

- Vores internationaliseringsstrategi, som vi har forfulgt i nogle år nu, giver bedre og bedre afkast, siger Daniel Keesman, og tilføjer:
- I 2019 forventer vi, at vores omsætning stiger med yderligere syv procent.
For at kunne nå dertil fortsætter August Faller sin udvikling og investerede således i det forgangne regnskabsår 16,9 millioner euro i udbygningen af processer og teknologier – det svarer til en investeringskvote på 12,8 procent.

- Størstedelen er gået til indkøb af en ny trykkemaskine til vores hovedsæde i Waldkirch. Dermed har vi udvidet vores produktionskapacitet og produktportefølje til foldeæskefabrikken i Waldkirch betydeligt, siger Daniel Keesman.

Derudover investerer Faller løbende i automatiseringen og digitaliseringen af arbejdsprocesserne for at ruste sig til den internationale konkurrence i fremtiden.

Nyt datterselskab til de små og mindste serier
En trend inden for emballageindustrien er den stigende efterspørgsel efter stadig mindre oplag og kortere leveringstider – det gælder helt ned til enkeltenheder. For at kunne tilfredsstille kunderne fra lægemiddelindustrien og andre brancher endnu bedre i fremtiden går Faller nye veje:

Virksomheden har således dannet et datterselskab med PackEx GmbH i Worms i den tyske delstat Rheinland-Pfalz – et selskab, der er specialiseret inden for produktion af foldeæsker i mindre og helt små oplag. Det særlige er, at kunderne kan bestille de ønskede produkter når som helst online, leveringstiderne er korte og udgifterne små.

 Emballageproducenten August Fallers to administrerende direktører: til venstre Daniel Keesman, og til højre Michael Faller

- Det er en primært digital forretningsmodel og moderne produktionsteknologier, der har gjort dette muligt, siger Nikolaus Reichenbach, administrerende direktør hos PackEx. Kunderne kan benytte sig af tilbuddet fra PackEx enten direkte eller som hidtil via Faller.
Med alle disse forandringer går emballagespecialisten de kommende år i møde med stor optimisme. Et vigtigt signal, ikke mindst til de mere end 1.300 ansatte i Fallerkoncernen.

- Som mellemstor virksomhed med mange års tradition bag os ligger medarbejderne os selvfølgelig meget på sinde”, siger Michael Faller, der ligeledes er administrerende direktør. Og han uddyber:

-Investeringerne i vores fabrikker har derfor også til formål at sikre arbejdspladser, skabe nye arbejdspladser og gøre arbejdspladserne mere ergonomiske og behagelige.

På hovedsædet i Waldkirch er Faller med mere end 550 ansatte blandt de vigtigste arbejdsgivere.

- For nylig fejrede vi firmajubilæum med adskillige kolleger – nogle af dem har været hos os i mere end 40 år. Med et så fremragende og engageret team er der grund til optimisme, hvad angår virksomhedens fremtid, siger Michael Faller.

-lipe

 

17/3 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint